12 873 alkalomból mindössze ez volt a harmadik eset: látni kell az őrületes fordítást - videó

Charlotte Hornets v Los Angeles Clippers GettyImageRank2 nba Vertical SPORT BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - DECEMBER 21: John Wall #11 of the LA Clippers in the first half at Crypto.com Arena on December 21, 2022 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP (Photo by RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Clippers óriási fordítással, hosszabbítás után nyert a Detroit Pistons otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A kaliforniai együttes három és fél perccel

a rendes játékidő vége előtt még 14 pontos hátrányban volt, innen tudott egyenlíteni, majd a ráadásban megnyerte a mérkőzést.

Amióta vezetik ezt a fajta statisztikát (1996/1997) 12 873 alkalommal fordult elő, hogy egy csapat hasonlóan nagy hátrányban volt három perccel a meccs vége előtt, de ez volt mindössze a harmadik eset, hogy a vesztésre álló gárda mégis győztesen hagyta el a parkettet.

A liga leghosszabb aktív győzelmi sorozatával rendelkező Brooklyn Nets a Cleveland Cavaliers otthonában aratott sikerével egymást követő kilencedik fellépésén diadalmaskodott. A hazaiakat a 46 pontos Darius Garland tartotta versenyben, a Netsben azonban Kyrie Irving és Kevin Durant együtt 64 pontot szerzett, utóbbi Tim Duncant megelőzve feljött a 15. helyre az NBA pontszerzőinek örökranglistáján.

A New Orleans Pelicans annak ellenére nyerte meg zsinórban a harmadik mérkőzését, hogy két legjobbja, Zion Williamson és Bradon Ingram is hiányzott, távollétükben az Indiana Pacers ellen Naji Marshall karriercsúcsot jelentő 22 ponttal zárt, míg Jonas Valanciunas 20 ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét a sikerből.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Brooklyn Nets 117-125
Detroit Pistons-Los Angeles Clippers 131-142 - hosszabbítás után
Miami Heat-Minnesota Timberwolves 113-110
Chicago Bulls-Houston Rockets 118-133
New Orleans Pelicans-Indiana Pacers 113-93
San Antonio Spurs-Utah Jazz 126-122
Portland Trail Blazers-Charlotte Hornets 124-113