Minden további nélkül kirakták a csapatból a legnagyobb sztárt

Las Vegas Raiders v Pittsburgh Steelers GettyImageRank3 Color Image nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
PITTSBURGH, PENNSYLVANIA - DECEMBER 24: Derek Carr #4 of the Las Vegas Raiders looks for a receiver in the first quarter against the Pittsburgh Steelers at Acrisure Stadium on December 24, 2022 in Pittsburgh, Pennsylvania. Gaelen Morse/Getty Images/AFP (Photo by Gaelen Morse / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A profi amerikaifoci-bajnokságban, az NFL-ben szereplő Las Vegas Raiders főedzője az utolsó két mérkőzésre kitette a keretből a csapat első számú irányítóját, Derek Carrt.

A 16. fordulóban a Pittsburgh Steelerstől elszenvedett 13-10-es vereséget követően a Raiders főedzője, Josh McDaniels kitette a csapatból a 2014 óta (akkor még Oakland Raidersnek hívták a csapatot) első számú irányítónak számító Derek Carrt.

A Raiders az utóbbi három meccséből kettőt elveszített, Carr pedig pocsékul játszott, passzainak csak 55%-a ért célba, mindössze hat touchdown-passzt osztott ki, miközben hét labdát is eladott. Ezt követően döntött úgy az edző, hogy az utolsó két meccsen nem, hogy nem Carr fog kezdeni, de még a csapatban sem fog helyet kapni.

Derek Carr (labdával a kézbe) számára korábban kezdődik a vakáció Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Gaelen Morse

A döntést azonban megkönnyíthette Carr szerződése is. Az irányító kontraktusa szerint, ha február 15-ig nem döntenek máshogy, akkor 2023-ban 33 millió dollár járna neki, egy esetleges súlyos sérülés esetén pedig 2024-ben ezen a pénzen felül további 7,5 millió dollár is ütné a markát. A súlyos sérülés lehetősége így viszont ki van küszöbölve.

A 17. fordulóban a San Francisco 49ers ellen Jarrett Stidham lesz az irányító, cseréje pedig a gyakorló csapatból áthívott Chase Garbers lesz. Stidham egyébként jóban van McDanielsel, hiszen utóbbi volt a támadószekció edzője a New England Patriotsnál, amikor előbbi ott játszott. Az irányító a szezonban három meccsen játszott, de a mutatói neki sem túl fényesek, mindössze 342 passzolt yardot tud felmutatni, míg 61 átadásából 32 talált célba.

A Raiders 6-9-es mérleggel harmadik az AFC nyugati csoportjában, és már biztosan lemaradt a rájátszásról.