Újabb részletek a pályán újraélesztett focista állapotáról

Buffalo Bills v Cincinnati Bengals GettyImageRank1 Color Image nfl bestof topix TOPSHOTS Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
TOPSHOT - CINCINNATI, OHIO - JANUARY 02: Josh Allen #17 of the Buffalo Bills reacts to teammate Damar Hamlin #3 collapsing after making a tackle against the Cincinnati Bengals during the first quarter at Paycor Stadium on January 02, 2023 in Cincinnati, Ohio. Dylan Buell/Getty Images/AFP (Photo by Dylan Buell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Önállóan lélegzik és beszél Damar Hamlin azt követően, hogy hétfőn mérkőzés közben a pályán esett össze és kapott szívrohamot az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A Buffalo Bills 24 éves játékosa a házigazda Cincinnati Bengals 7-3-as vezetésénél az első negyedben egy ütközést követően összeesett a pályán és szívrohamot kapott.

Többször is újraélesztették, és bár pulzusa visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították.

Később az életjelei visszaálltak normálisra, de a kórházban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették. Beszámolók szerint még csütörtökön is kritikus volt az állapota.

Ügynöke pénteki nyilatkozata alapján a lélegeztetőcső eltávolítása után Hamlin önállóan vett levegőt, míg klubja Twitteren arról számolt be, hogy

a péntek reggeli csapatértekezleten online becsatlakozott, és azt mondta: "szeretlek titeket, fiúk".

Kezelőorvosa rámutatott: a friss fejlemények "igazán jó fordulópontot" jelentenek a felépülésében, amelyben ugyanakkor még hosszú út áll előtte.

A Cincinnati-Buffalo találkozót a liga pénteken közzétett döntése értelmében nem játsszák le, így a két csapat egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt. Ha a jelenlegi AFC-első Kansas City Chiefs megnyeri utolsó mérkőzését, csak az első körös pihenőt kapja meg, ha pedig a főcsoport döntőjében a Buffalo Billsszel találkozna, semleges helyszínen rendezik az összecsapást. A Bengals végül megnyerte csoportját, de ha a zárófordulóban kikap divízióbeli riválisától, a Baltimore Ravenstől - és közben a Los Angeles Chargers nyer -, akkor a playoff első körében pénzfeldobás döntene arról, hogy a két együttes újabb mérkőzését melyiknek a pályaválasztásával rendezik.