Csoda történt Bufallóban egy héttel a tragikus meccs után - videó

New England Patriots v Buffalo Bills GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
ORCHARD PARK, NEW YORK - JANUARY 08: Buffalo Bills players watch as a scoreboard shows a message in support of Buffalo Bills safety Damar Hamlin prior to their game against the New England Patriots at Highmark Stadium on January 08, 2023 in Orchard Park, New York. Hamlin suffered cardiac arrest during the Bills' Monday Night Football game against the Cincinnati Bengals and remains in intensive care. Timothy T Ludwig/Getty Images/AFP (Photo by Timothy T Ludwig / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Szinte csodát láthattak a Buffalo Bills szurkolói egy héttel azt követően, hogy a pályán kellett kétszer újraéleszteni a csapat egyik játékosát, Damar Hamlint.

A 24 éves Hamlin, akinek az idei a második éve a ligában, január 2-án, a Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen esett össze, mint kiderült megállta a szíve, és csak az azonnali és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönheti az életét. Kétszer élesztették újra a pályán, majd kórházba szállították, ahol intenzív osztályra került, és sikerült stabilizálni az állapotát.

A Bill-Bengals meccset félbeszakították, nem fejezték be és nem is játszották újra, így a Buffalo vasárnap este lépett újra pályára hazai közönség előtt a New England Patriots ellen. És világ láss csodát: a mérkőzés első játékából három év, három hónap után először egy kick off touchdownt, azaz kezdőrúgásból szerzett hatpontos gólt ért el a Bills. Ja, Hamlin mezszáma természetesen a 3-as.

A csapat irányítója, Josh Allen "spirituális" élményként írta le a pályán történteket.

De hogy a történet még megindítóbb legyen: Damar Hamlin a kórházi ágyból nézte, ahogy társai 35-23-ra győznek, és megszerzik a második kiemelést a rájátszásban. A safety éjjel 2 után írt is a társaknak.

"Mindannyíótokra gondolok. Sajnálom, hogy nem lehettem ott veletek" - írta Hamlin.