LeBron James egy valamiben már beérte Abdul-Jabbart

Sacramento Kings v Los Angeles Lakers GettyImageRank3 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 18: LeBron James #6 of the Los Angeles Lakers in the second half at Crypto.com Arena on January 18, 2023 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP (Photo by RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
LeBron James, a legendás Karim Abdul-Jabbar rekordját beállítva, 19. alkalommal szerepelhet majd az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság All Star-mérkőzésén, miután a szurkolók, játékosok és szakírók szavazatai alapján ő lett az egyik együttes csapatkapitánya.

Az NBA csütörtökön hozta nyilvánosságra a két főcsoport öt-öt legtöbb voksot kapott, így a február 19-én Salt Lake Cityben sorra kerülő gálameccsen kezdőként pályára lépő játékosának a nevét.

A kosarasok - az elmúlt éveknek megfelelően - nem főcsoportonként feszülnek majd egymásnak, hanem a szavazást megnyerő két játékos választja ki őket. A két kosaras pedig LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja és a Milwaukee Bucksot erősítő Jannisz Antetokunmpo, a csapatok így a Team LeBron és Team Jannisz névre hallgatnak majd.

James ezzel 20. NBA-szezonjában 19. All Star-szereplésére készülhet, ami összeségében csúcsbeállítás. Abban a tekintetben viszont egyedülálló, hogy sorozatban 19 évben került be az All Star-csapatba. Ráadásul megszakítás nélkül hatodik alkalommal kapta a legtöbb voksot és lesz csapatkapitány a gálán.

James karrierjében már csak egyetlen, talán utolsó mérföldkő van hátra: a 38 éves szupersztárnak mindössze 158 pontot kell összehoznia az idényben, hogy átvegye Abdul-Jabbartól az NBA pontrekorderének szerepét.

A voksolás alapján a Nyugati főcsoportból James mellett az alapszakasz kétszeres legjobbja (MVP-je), Nikola Jokic (Denver Nuggets), valamint Luka Doncic (Dallas Mavericks), Stephen Curry (Golden State Warriors) és Zion Williamson (New Orleans Pelicans)-

Keletről pedig Antetokunmpo, Kevin Durant (Brooklyn Nets), Kyrie Irving (Brooklyn), Jayson Tatum (Boston Celtics) és Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers) lesz majd a parketten a feldobásnál.

Az idei évben újítás, hogy a két csapatkapitány nem napokkal, hanem már a helyszínen, csupán percekkel a kezdés előtt választ majd játékosokat az együttesébe.

A nyugati és a dallasi drukkereknek rossz hír, hogy Luka Donicic a Phoenix Suns ellen idegenben 99-95-re megnyert meccsen alig 3 percet töltött a pályán, mielőtt a bokasérülés miatt kivált a játékból.