Dallasba igazolt az NBA egyik legnagyobb sztárja

New York Knicks v Brooklyn Nets GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 28: Kyrie Irving #11 of the Brooklyn Nets is guarded by Quentin Grimes #6 of the New York Knicks during the first quarter of the game at Barclays Center on January 28, 2023 in New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Dustin Satloff/Getty Images/AFP (Photo by Dustin Satloff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericksnél folytatja pályafutását Kyrie Irving, aki pénteken jelentette be, hogy távozni szeretne az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Netstől.

A harmincéves klasszis játékosra a Luka Doncicot foglalkoztató texasi együttes vasárnap csapott le, és játékjogáért cserébe átengedte a Brooklynnak Spencer Dinwiddie-t és Dorian Finney-Smith-t, valamint összesen három választási jogot a 2027-es és 2029-es játékosbörzén (draft). Az üzlet részeként a Netstől Markieff Morris is a Maverickshez került.

Az olimpiai és világbajnok Irving sajtóhírek szerint azért kérte a Nets vezetőségétől, hogy cseréljék el, mert a szerződés-hosszabbításáról folytatott tárgyalások a számára nem megfelelő irányt vettek.

A Brooklyn pénteken és szombaton a Los Angeles Lakersszel tárgyalt, végül azonban a dallasiak tudtak megfelelő ajánlatot tenni, Dinwiddie és Finney-Smith ugyanis komoly segítségére lehet a Kevin Durantra épülő gárdának. Előbbi a szezonban mérkőzésenként 17,7, utóbbi pedig 9,1 pontot szerzett átlagban.

A 2011-es drafton elsőként kiválasztott Irvingnek remek szezonja van: mérkőzésenként 27,1 pontot dob, illetve több mint öt gólpasszt ad és öt lepattanót szerez,

azaz mindhárom mutatóban közel van pályafutása legjobbjához. Így nem meglepő, hogy a szurkolók beszavazták az All Star-gála kezdőjébe.

Irving pályafutása első hat idényét a Cleveland Cavaliers színeiben töltötte, mellyel 2016-ban bajnok lett. Ezt követően két szezonon át a Boston Celtics gárdáját erősítette, majd 2019 nyarán igazolt a Netshez, amely 32/20-as győzelmi mutatójával negyedik helyen áll keleten.