40 évesen meghalt a börtönt is megjárt sztársportoló

Chicago Bears v Detroit Lions NFL Square Horizontal FOOTBALL
DETROIT - SEPTEMBER 30: Bernard Berrian #80 of the Chicago Bears misses a catch as Stanley Wilson #31 and Fernando Bryant #25 of the Detroit Lions defend on September 30, 2007 at Ford Field in Detroit, Michigan. The Lions defeated the Bears 37-27. (Photo by Jonathan Daniel/Getty Images) (Photo by Jonathan Daniel / Getty Images North America / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy Los Angeles-i kórházban meghalt Stanley Wilson Jr., a Detroit Lions korábbi NFL-játékosa.

Az amerikaifocista 2005 és 2007 között volt a Lions csapatánál, és Achilles-ín sérülése miatt kellett fiatalon befejeznie a pályafutását. Az utóbbi időben mentális zavarokat állapítottak meg nála, amiért egy elmegyógyintézetbe zárták.

Korábban háromszor – legutóbb tavaly augusztusban – is letartóztatták, amiért meztelenül betört egy lakásba, de volt, hogy egy szabadtéri szökőkútban fürdött.

Kábítószerfogyasztásért ült börtönben is, és rablási kísérlettel is megvádolták: 2016-ban a rendőrök hason lőtték egy délnyugat-portlandi lakásban elkövetett rablás során.

A cornerback február 1-jén esett össze az elmegyógyintézetben, és habár azonnal kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni. A halálát szerdán hozták nyilvánosságra.

Édesapja, Stanley Wilson Jr., szintén játszott az NFL-ben, ő a Cincinnati Bengals játékosaként a 23. Super Bowl előtt okozott botrányt.