A 76ers kosarasa elképesztő mutatványával nyerte meg a zsákolóversenyt - videó

2023.02.19. 11:36

Mac McClung, a Philadelpia 76ers nyerte a zsákolóversenyt, míg Damian Lillard Portland Trail Blazers kosarasa diadalmaskodott a hárompontosdobó-versenyen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-hétvégéjén, Salt Lake Cityben.

A Portland Trail Blazers játékosa a szombati viadal döntőjében az Indiana Pacers két kosarasát, Buddy Hieldet és Tyrese Haliburtont győzte le. Lillard 26 pontot szerzett, eggyel többet, mint Hield. A hárompontosdobó-versenyben a résztvevőknek öt különböző helyről kell öt-öt dobást elereszteniük, s egy percen belül a lehető legtöbb pontot szerezniük.

A zsákolóversenyben Mac McClung, a Philadelpia 76ers 24 éves játékosa diadalmaskodott, a fináléban az Indiana Pacerst erősítő Trey Murphyt legyőzve. A bajnok a négy kísérlete közül háromra a maximális 50 pontot kapta a zsűritől, az utolsó dobása során úgy juttatta a gyűrűbe a labdát, hogy előtte 540 fokos fordulatot tett a levegőben.

Az All Star-hétvége szombati napjának harmadik számában, az úgynevezett Skills Challenge-ben a Utah Jazz triója, Jordan Clarkson, Walker Kessler és Collin Sexton nyert. Ebben a versenyben a cselezésen, a passzokon és a dobásokon van a hangsúly.

A hétvége csúcspontjaként az All Star-mérkőzésre helyi idő szerint vasárnap este kerül sor.