Brutális zsákolás, pontrekord és új egyéni csúcs az NBA All Star-gáláján

2023.02.20. 08:56

A Jannisz Antetokunmpo vezette csapat 184-175-re nyert LeBron James együttese ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-meccsén.

Idén hatodszorra került sor ilyen típusú gálára, hogy nem a keleti és a nyugati főcsoport legjobbjai vívtak egymással, hanem két csapatkapitány vívott meg. LeBron James eddig minden alkalommal a győztes csapat vezetője volt, idén azonban a mérkőzés középső felét uraló Jannisz-csapat tudott nyerni. James azonban így sem panaszkodhatott, és minden bizonnyal az övé volt a meccs leglátványosabb kosara is.

A Salt Lake Cityben rendezett gálán a mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP) Jayson Tatumot (Boston Celtics) választották, aki 55 ponttal All Star-csúcsot ért el.

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a negyedik negyed addig tartott, amíg a harmadik játékrész végén vezető csapat pontszámához képest további 24 pontot nem szerzett valaki – ez idén 182 pontot jelentett. A két együttes összesen 359 pontot gyűjtött, erre még korábban (az elmúlt öt évben) nem volt példa az All Star-gálák csapatkapitányok közötti mérkőzésein.

Eredmény:
LeBron-csapat – Jannisz-csapat 175–184 (46–46, 46–53, 49–59, 34–26)