Vágólapra másolva!
Az éllovas Boston Bruins kapusgóllal biztosította be 3-1-es győzelmét a Vancouver Canucks vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján.

A Bruins az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, majd a kanadai csapat a harmadik felvonásban felzárkózott, így az utolsó másfél percre lehozta a kapusát az egyenlítés reményében, de

egy támadó harmadba belőtt korongot a bostoni hálóőr, Linus Ullmark megszelídített, majd váratlanul az ellenfél üres kapujába emelt.

A svéd játékos a mérkőzést lezáró találata mellett 26 védéssel járult hozzá a bostoniak hatodik egymást követő sikeréhez.

Az NHL történetében ez volt a 14. kapusgól az alapszakaszban - kettő volt a rájátszásban is -, legutóbb több mint két éve volt rá példa.

Linus Ullmark nem akármilyen gólt ütött Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Derek Cain

A szombati játéknapon más kapusok is remekeltek, igaz gólt nem ütöttek. A New Jersey Devils kapusa, Akira Schmid például pályafutása során először védett hibátlanul, így együttese fölényes, 7-0-s diadalt aratott. A 22 éves hokisnak ehhez 23 lövést kellett hárítania. Az Ördögök minden találatát más ütötte, közülük Dawson Mercer sorozatban hatodszor volt eredményes.

Szintén nagyszerű kapusteljesítménnyel diadalmaskodott a Tampa Bay Lightning, ugyanis az előző három szezonban döntős, kétszer bajnok együttes orosz sztárja, Andrej Vaszilevszkij 45 védéssel őrizte meg a kapuját a góltól, így a floridaiak 3-0-s győzelmet arattak Detroitban.

Bár a nyugaton sereghajtó Anaheim Ducks hálóőre nem védett hibátlanul, de John Gibsonnak így is elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy csapata meglepetésre 3-2-re győzött a Boston mögött második Carolina Hurricanes otthonában, ugyanis 51 védéssel zárt.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets-Edmonton Oilers 6-5
Washington Capitals-New York Rangers 6-3
St. Louis Blues-Pittsburgh Penguins 2-3 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Boston Bruins 1-3
Carolina Hurricanes-Anaheim Ducks 2-3
Montreal Canadiens-Ottawa Senators 2-5
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 7-0
Detroit Red Wings-Tampa Bay Lightning 0-3
Vegas Golden Knights-Dallas Stars 2-3 - szétlövés után
Colorado Avalanche-Calgary Flames 4-1
SAN JOSE Sharks-Chicago Blackhawks 3-4 - szétlövés után