Újabb kártérítést kapott Kobe Bryant özvegye a férje haláláról kiszivárgott képek miatt

2023.03.01. 09:05

A Los Angeles-i hatóságok 29 millió dollárt kötelesek fizetni a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant özvegyének, miután a három évvel ezelőtti balesetről jogsértő képek kerültek elő.

A balesetben összesen kilencen veszítették életüket, köztük Kobe Bryant és egyik lánya, Gianna is. Bryant özvegye, Vanessa Bryant pert indított, amiért szerinte a helyszínre érkezők szuvenírként kezelték a baleset után készült képeket.Az özvegy ügyvédjei közleményben reagáltak, szerintük fontos döntés született, ami a jövőben is segítheti az áldozatok családjait. Ezzel egyébként minden, az államot még érintő peres eljárás megszűnt a balesettel kapcsolatban.

A Bryant család az ügyek lezárta után így 28 850 000 dollárt kap, amiben benne van a tavaly augusztusban megítélt 16 millió is. Az ügy hatására Kaliforniában tilos a helyszínre érkezőknek „szükségtelen" felvételeket készíteniük balesetek után.

Los Angelesben több hivatalos személynél is voltak felvételek a balesetet követően, Vanessa Bryant pedig azzal érvelt, hogy attól félt, hogy akár a közösségi oldalakra is felkerülhetnek ezek a felvételek.

Chris Chester, akinek a felesége és a lánya halt meg a balesetben, egy külön eljárásban 20 millió dollárt kapott.