Nem sikerült a történelmi fordítás az NBA keleti döntőjében

Miami Heat v Boston Celtics - Game Seven GettyImageRank2 Sports Ball Basketball - Sport USA Massachusetts Boston - Massachusetts Slam Dunk Boston Celtics Photography Miami Heat - Basketball Team NBA TD Garden NBA Pro Basketball 7 DEL 22 Game Seven NBA Eas
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 29: Jimmy Butler #22 of the Miami Heat dunks the ball against Jaylen Brown #7 of the Boston Celtics during the fourth quarter in game seven of the Eastern Conference Finals at TD Garden on May 29, 2023 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Maddie Meyer/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Hetedik meccs döntött az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében, amit végül meglepően simán nyert Bostonban a Miami Heat 103-84-re.

A párharcban a Miami Heat már 3-0-ra vezetett, innen pedig még soha nem kapaszkodott vissza egyetlen csapat sem. A Bostonnak jó esélye volt erre, hiszen 3-3-ra egyenlített a négy győztes meccsig tartó párharcban, ráadásul a mindent eldöntő hetedik meccset Bostonban rendezték.

A hatodik meccset drámai körülmények között bukta a Heat, a dudaszó pillanatában, így a lélektani előny a Celticsnél volt, de a Boston nem tudott élni a lehetőséggel. Így 151. alkalommal is továbbjutott a csapat, amely már 3-0-ra vezetett és még senkinek sem sikerült a fordítás.

A Miami Heatben Jimmy Butler 28 pontot dobott, ő lett a keleti döntő MVP-je is,

miután a sorozatban 24,7 pont, 7,6 lepattanó és 6,1 gólpassz volt az átlaga. Mellé nőtt fel Caleb Martin, aki 26 pontot dobott. A sikerrel a Heat lett a második csapat, amely nyolcadik kiemeltként döntőbe jutott, korábban a New York Knicksnek sikerült ez még 1999-ben.

Jimmy Butler lett a párharc legjobbja Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Maddie Meyer

A túloldalon Jaylen Brown 19, Derrick White 18 pontot dobott, de ez nagyon kevés volt a Heat ellen. A Boston egyébként mindössze a negyedik csapat, amelynek sikerült 0-3-ról hetedik meccset kiharcolnia. A Celtics legnagyobb sztárja, Jayson Tatum ezen az estén csak 14 pontig jutott, igaz, már a meccs elején megsérült a bokája.

A döntőben a Los Angeles Lakerst 4-0-lal kiütő Denver Nuggets lesz a Heat ellenfele, az első meccset péntek hajnalban rendezik majd.