Vágólapra másolva!
Kalaplevéve üdvözli Cseh László kazanyi győzelmét a legeredményesebb olimpikon, Michael Phelps edzője. Az egyik nagy úszóportál a magyar úszót méltató cikkében felidézi a korábbi nagy összecsapásait is Phelpsszel.

"László kiegyensúlyozott és kitartó versenyző, már több mint egy évtizede az egyik legjobb. A teljesítménye pillangóban idén lenyűgöző, főleg a hajrája. Nagyra tartom az elkötelezettségét és azt, hogy ennyi év után is képes a fejlődésre" – mondta Bob Bowman, a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps edzője a Swimvortex.com-nak.

Chad le Clos is dicsérte

Az úszóportál hosszabb anyagban méltatja a Kazanyban 200 méter pillangón aranyat szerző magyar úszót, aki tíz év után tudott ismét világbajnokságot nyerni. A Cseh által legyőzött Chad le Clos hasonlóan beszélt nagy vetélytársáról közvetlenül a döntő után. "László nagy bajnok. Nem tudtam volna jobb embertől kikapni. Megérdemelte" – mondta sportszerűen a dél-afrikai klasszis.

Cseh László a kazanyi arannyal Forrás: MTI/Kovács Anikó


A portál megjegyzi, hogy Cseht sokszor emlegették örök másodikként legnagyobb ellenfele, Michael Phelps mögött. A pekingi olimpián, például, három ezüstöt szerzett, mindháromszor az amerikai mögött ért célba. De Cseh szerint ha nem Phelps és Lochte lettek volna a riválisai, ő sem tartana most itt.

Idézik Cseh azon kijelentését, mely szerint karrierje legnagyobb hibája volt, hogy Londonban nem a saját tempóját úszta, hanem Phelpst követte: "Egymás mellett úsztunk a selejtezőben. Én végül nem jutottam be a döntőbe. Meg sem fordult a fejemben, hogy Michael nincs jó formában, és nem úszik majd olyan gyorsan, hogy az elég legyen. Le tudtam volna győzni, de az járt a fejemben, hogy közel vagyok hozzá, szóval biztos voltam benne, hogy ez elég lesz a döntőre. Végül csak kilencedik lettem."