Vágólapra másolva!
A 200 pillangón megszerzett világbajnoki cím után 100 pillangón is remekül teljesített Cseh László, aki országos csúcsot úszott a kazanyi vb előfutamaiban. Női 200 méter háton Hosszú Katinka szintén a legjobb idővel jutott a középdöntőbe.

A péntek délelőtti első magyar érdekeltségű számban, 50 méteres gyorsúszásban Takács Krisztián a futamában a harmadik lett 22.21 másodperccel, és ezzel simán középdöntős.

"Kicsit korán úsztunk, ez a szervezetnek nem a legjobb, ez meglátszik az időn is. Majd délután jobb lesz" – nyilatkozta az M4-nek.

Cseh László Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szilágyi Liliána – aki csütörtökön 200 méter pillangón a hetedik helyen végzett – visszalépett 50 méteren, mert állítólag nem érezte jól magát. A 18 éves úszó a hét elején ugyancsak kihagyta a 100 pillangót, akkor gyomorpanaszok miatt nem vállalta az indulást.

Férfi 100 méter pillangón Cseh László igazolta, hogy nagyszerű formában van, a 200-as táv világbajnoka 50.91 másodperces új országos rekorddal ért célba, és a legjobb eredménnyel jutott a középdöntőbe.

Ezt fel kell dolgoznom, nem gondoltam volna, hogy így sikerül. Remélem, délután még javulok" – mondta Cseh.

Női 200 méter háton Hosszú Katinka 2:07.17 perccel a legjobb időt úszva jutott a középdöntőbe, Burián Katalin a 24. helyen zárt (2:12.96).

"Elégedett vagyok, bár 2:07 alá nem sikerült szorítani az időt, de nagyon könnyedén ment, ez mindenképp jó jel. A délutáni elődöntőben még van egy alkalom összerakni az úszást, remélhetőleg összeáll holnapra" - mondta az M4 tévécsatornának Hosszú Katinka az előfutama után. Az Egerszegi Krisztina 24 éves országos csúcsának esetleges megdöntésére vonatkozó kérdésre azt mondta, Egerszegi ideje, a 2:06:62, "akármi történik, legenda marad".

-– nyilatkozta Burián. – Az volt a célom, hogy életem legjobb reggeli idejét megússzam, ez sikerült, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek."

Az előfutamok zárásaként 800 méter gyorson Kapás Boglárka indult, és futamában a negyedik helyen végezve, 8:26.96 perces idővel éppen csak becsúszott a szombat esti fináléba.

Kapás Boglárka Forrás: MTI/Kovács Anikó

Sejtettem, hogy negyedik leszek a futamomban, de azt hittem, olyan 5. idővel jutok a döntőbe, ahogy eddig is. Mindenesetre örülök, hogy bent vagyok. Fájt az úszás, eléggé elfáradtam, remélem, holnap már jobban fog esni. Sokkal erősebb a mezőny, mint 1500-on, ha nem is nyerek érmet - bár az a célom -, mindent ki fogok magamból adni" - mondta Kapás.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.