Vágólapra másolva!
Hat hónappal azt követően, hogy a Bol-Dog névre keresztelt állat leszerepelt, a 2017-es vizes világbajnokság szervezőbizottsága új pályázatot írt ki a jövő évi budapesti esemény kabalafigurájára. A győztes 550 ezer forinttal gazdagodik.

A 2006-os budapesti és a 2012-es debreceni Eb után a 2017-es világbajnokságra is egy pulit választott kabalának a Magyar Úszó Szövetség, azonban a Bol-Dog névre keresztelt állat olyan kemény kritikát kapott, hogy tavaly augusztusban nyugdíjazták.

Hat hónapja a szövetség azt írta levelében, a kabalafigura nem is volt annyira csúnya, mint amennyire lehúzták, és az életnagyságú kabala egy önszorgalomból készült maszk volt, amit gyorsan tákoltak össze.

Ezek után január 21-én a szervező bizottság ismét pályázatot írt ki a 2017-es vizes vb egyes kreatív szimbólumainak megalkotására – igaz, maga a hír csak a napokban került fel a magyar szövetség honlapjára.

Bol-Dog nem vált be Forrás: MÚSZ/Szaka József

„A pályázónak javaslatot kell tennie a kabalafigura képi, vizuális megjelenésére (számítógépes grafika és kézi rajz egyaránt benyújtható), illetve a kabalafigura nevére. A pályázónak legfeljebb 1000 karakteres indokolást kell benyújtania a kabalafigura megalkotásának gondolatiságára vonatkozóan” – olvasható.

A győztes pályázó 550 ezer forintot kap, a pályamunkákat február 29-ig kizárólag elektronikus levélben lehet benyújtani, a [email protected] címre. A kabalafigurára benyújtott pályázat esetében a grafikát az elektronikus levélhez csatolt fájlként kell benyújtani, melynek teljes mérete nem haladhatja meg az 50 MB-ot.