Vágólapra másolva!
A Magyar Úszószövetség közleményt adott ki Kiss László úszószövetségi kapitány lemondása után, amiben úgy fogalmaz, a kapitány levette a vállakról a terhet a lemondásával. Gyárfás Tamás elnök beszélni akar Kiss-sel, mielőtt nyilatkozik. 

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke Triesztben tartózkodik a férfi vízilabdázók olimpiai selejtezőtornáján, és az úszószövetség által kiadott közlemény szerint személyesen akar beszélni Kiss Lászlóval, mielőtt nyilatkozik.

A közlemény szerint "Kiss László csodálatos eredményekkel gazdagította a magyar sportot, örömet szerezve az egész országnak. Az úszósport vezetői és az edzőkollégák úgy ítélték meg, ki kell állniuk a mellett az ember mellett, aki fél évszázadon keresztül a sportágat szolgálta" – magyarázza a közlemény az országos felháborodást keltett döntést.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke még nem szólalt meg Forrás: MTI/Földi Imre

"Kiss László többségükkel megosztotta, hogy egykor egy koncepciós perben született meg ellene az ítélet, és ártatlanságát bizonyítani is fogja. A szövetség szeretne hitelt adni neki, ugyanakkor a kapitány a kialakult helyzetben levette a terhet a vállakról azzal, hogy csütörtökön lemondott: mindenekelőtt azért, hogy ezzel is segítse a sportág érdekeit, megteremtse a szükséges nyugalmat, hogy újfent a versenyzőkre, a feladatokra irányuljon a figyelem négy hónappal az olimpia, illetve alig több mint egy esztendővel a 2017. évi budapesti világbajnokság előtt" – zárul a közlemény.