Vágólapra másolva!
Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Borkai Zsolt, a MOB elnöke az M4-en elmondták, minden rendben halad Hosszú Katinka felkészülésével, és teljesül a magyar úszóklasszis kérése: ott lesz a saját masszőre Rióban. 

„Hosszú Katinkával körülbelül két hete beszéltem legutóbb. Jól van, edz, készül, hajt, úgyhogy bízom benne, hogy valóban jó formában lesz majd az olimpián” – nyilatkozta Borkai Zsolt az M4 Sportnak a 100 nappal az olimpia előtt című műsorban. A MOB elnöke hozzátette, Hosszú nem jelezte, hogy bármi gondja lenne.

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint férje, edzője, Shane Tusup és

Hosszú Katinka valószínűleg már tudják, hogy milyen számokban indul a magyar klasszis

az olimpián, de ezt egyelőre nem árulták el senkinek. „Mi nem avatkozunk bele ennyire, meghagyjuk, hogy ez az úszószövetségen keresztül legyen kommunikálva. Az nem létező dolog, hogy mi külön, Hosszú Katinkával vagyunk” - mondta Szabó.

Hosszú Katinka Forrás: AFP

A főtitkár elmondta, volt Hosszúnak egy külön kérése, amit a nehézségek ellenére teljesített a MOB: ott lesz az úszóklasszis saját masszőre Rióban. "A kérését természetesen teljesítjük, ami úgy gondolom, helyénvaló. Azt mondta, hogy szeretné, ha a saját masszőre ott lenne, mert olyan sok számban indul, hogy folyamatosan kellene, hogy segítse a munkáját. Természetesen

– árulta el Szabó Bence.

Ez egyébként nagyobb dolog, mint amilyennek hangzik, hiszen a szövetségekre nagyon szigorú szabályok vonatkoznak az akkreditált stábtagok számát illetően, ezért a nagyobb küldöttségek általában szövetségi masszőrt tartanak, aki besegít a többi sportolónak is. Olyan, hogy valakinek saját masszőre legyen kint, nem nagyon szokott előfordulni.