Nem igaz, hogy Cseh László távozik az úszószövetségtől

Cseh László, 100 méter pillangó
Hungary's Laszlo Cseh poses with his silver medal on the podium of the Men's 100m Butterfly Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Cseh László hétfőn délelőtt a Magyar Úszószövetség által felkért bizottság megbeszélésén értesült arról, hogy állítólagosan lemondott vagy lemondani készül elnökségi tagságáról. A világbajnoki arany- és olimpiai ezüstérmes úszó a Facebookon cáfolta a távozásáról szóló híreket.

„A velem megjelentekkel kapcsolatban egyelőre ennyit szeretnék közzétenni: tény, hogy reggel egyik úszótársammal telefonon megosztottam a keserűségemet,

Közöltem vele, hogy ha ez így van, akkor feleslegesen ülök az elnökségben, de ez egy baráti beszélgetés volt, nem hatalmaztam fel, hogy velem kapcsolatban bárkinek bejelentést tegyem. Ha valamikor is hasonló döntést kívánok hozni, azt magam fogom személyesen bejelenteni” – írta a Facebookon Cseh László, aki ezek szerint mégsem távozik a Magyar Úszószövetség elnökségéből.

Rióban ezüstéremig jutott Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A MÚSZ részéről további bejelentés várható a délután folyamán

– tájékoztatta az Origót a szövetség sajtófőnöke, Csurka Gergely.

Hosszú Katinka múlt kedden lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt, aki jelezte, ezt nem teszi meg, viszont kivizsgálják a háromszoros olimpiai bajnok által felvetett problémákat. Hosszúhoz csatlakozott több úszótársa, többek között Gyurta Dániel és Kapás Boglárka is.

Cseh László annak a bizottságnak lett a tagja, amely kivizsgálja a társai konkrét panaszait. A bizottság további tagjai: Dr. Tóth Ákos egyetemi tanár, Halász Sarolta, a MÚSZ gazdasági igazgatója és dr. Ugrin Tamás ügyvéd.

Hosszú Katinkáék hétpontos ultimátumot adtak

Közben hétfő reggel Hosszú Katinka vezetésével számos úszó és edző megfogalmazott egy hétpontos ultimátumot, amely úgy kezdődik, hogy „álljon fel egy új, az úszók egészét maga mögött tudó, megbízható vezetőség, ami hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására”, és azzal záródik, hogy „az új vezetést kérjük, hogy szüntesse meg a jelenlegi kiszolgáltatott rendszert, és törekedjen a források transzparens, észszerű, szakmai szempontok alapján történő felhasználására”.