Hosszú Katinka még másnapos, Jakabost cinkelték a lányok

Hosszú Katinka
WINDSOR, CANADA - DECEMBER 06: Katinka Hosszu of Hungary reacts to her victory in the 400m Individual Medley final on day one of the 13th FINA World Swimming Championships (25m) at the WFCU Centre on December 6, 2016 in Windsor Ontario, Canada. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka szerdán két újabb aranyéremmel folytatta szereplését a kanadai rövidpályás úszó-világbajnokságon, ezzel már négy éremnél tart Windsorban, valamint a rövidpályás úszó-vb-k női csúcstartója is lett.
Sporttörténelemmel folytatódott a Hosszú Katinka-káprázat

„Nem minden úgy jött össze, ahogyan szerettem volna, tegnap kifejezetten off voltam, bár még így is sikerült két érmet szereznem" – kezdte értékelését Hosszú Katinka.

„Az az igazság, hogy az olimpia után nehéz volt megfelelően felpörögni erre a világbajnokságra, ha mondhatok ilyet, még

Ma azért sokkal jobban éreztem magam, ez talán az úszásokon is látszott, igaz, kétszáz pillangón annyira nem örülök az időnek, de a verseny és az arany volt a lényeg. Száz háton tudtam, hogy nem fognak 56 alatti időt úszni, ezért nekem ez volt a célom.

A mai nap azt éreztem, hogy egész izgatott vagyok, és ez jó érzés" – idézi az úszóklasszis M4 Sportnak adott nyilatkozatát a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala.

Hosszú Katinka elégedett volt a vb második napjával Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus

Az esti program másik magyar résztvevője Jakabos Zsuzsanna volt a 100 méter gyors elődöntőjében, és 53,23 másodperces idejével hatodik lett a második futamban, ez pedig összesítésben a 11. helyre volt elég.

„Bár két hete egy brnói versenyen 52,8-at úsztam, de ott a külső pályákon nem volt mellettem senki, belül lemaradtak, azaz nem mezőnyben, hullámban úsztam. Klasszikus versenykörülmények között ezt mondanám egyéni csúcsnak. És egyáltalán, 11. vagyok a világon száz gyorson, ez azért nem akármi! A többi lány cinkelt is a last call roomban, »te mit keresel itt, száz gyorsot úszol, nem négyszáz vegyest?« Szóval nagyon-nagyon örülök, hogy sprintben is ennyit javultam" – mondta az elődöntő után Jakabos Zsuzsanna.

Instagram photo by 〰〰〰*ZSUZSANNA JAKABOS*〰〰〰 * Oct 12, 2016 at 11:37am UTC