A bírót okolják a vereségért a magyar játékosok

Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, hogy az angol Michael Riley játékvezető nem egyenlő mércével mérte a horvát és a magyar futballistákat a szombat esti világbajnoki selejtezőn, s ezzel jelentősen hozzájárult a hazaiak 3-0-s győzelméhez.
Vágólapra másolva!

Tekintse meg a mérkőzés 20 perces összefoglalóját!

"Túl határozott, rossz döntés volt a piros lap. Ez kizökkentette játékosaimat, ráadásul a kiállítás miatt Simeket le kellett cserélnem, így pedig nem tudtunk a megbeszéltek szerint offenzíven játszani. Sajnos ezúttal nem ugyanúgy bírálták el a két fél szabálytalanságait, s ez a horvát futball presztízsének köszönhető. Ígérem, azon leszünk, hogy ezt mi is kivívjuk magunknak" - mondta a zágrábi találkozó legvitatottabb momentumáról, a 11. percben történt Huszti-kiállításról a német szakember.

A játékosként 150-szeres válogatott tréner nem csak a bírói tévedésekben látja a kudarc okát. Véleménye szerint a középpályán nagyon pontatlanok voltak a magyarok, s ezzel magyarázható, hogy mindössze egyszer jutottak el a horvátok kapujáig. "Riválisunk az egyik legjobb csapat Európában, ezért úgy gondolom, vendégként ki lehet kapni a csoport egyik favoritjától" - zárta szavait Matthäus.

Kollégája, Zlatko Kranjcar érthetően elégedett volt: "Játékosaimnak sikerült végrehajtaniuk azt, amit elterveztünk. Gyorsaságban még mindenképpen javulnunk kell, de a játék szervezésével és a hosszú indításokkal maradéktalanul elégedett lehetek. A szurkolóknak köszönjük a biztatást, ezúttal is nagyon sokat segítettek."

A mérkőzés negatív hőse, a kiállítás sorsára jutott Huszti Szabolcs rendkívül csalódott és elkeseredett volt a találkozót követően. "Nem voltam szabálytalan. Csak a labdára figyeltem, azt se tudtam, hol van Srna, mivel nem foglalkoztam vele. Nem ütöttem, egyszerűen védekezésből mindig így ugrok fel" - bizonygatta ártatlanságát a Ferencváros fiatal tehetsége.

Simek Péter, akit Huszti kiválása miatt kellett lecserélni már a 18. percben, mint mondta, amiatt nem érez keserűséget, hogy alig lehetett a pályán, viszont az nagyon fáj neki, hogy vereséget szenvedett a csapat. "Érthető taktikai döntést hozott a kapitány. Engem támadólag küldött fel, márpedig az esetet követően inkább a védekezésre kellett összpontosítani, ráadásul a bal oldalt meg kellett erősíteni. Ennek lettem az áldozata. Egyébként az első 15 perctől ezt vártuk. Gondoltuk, hogy ekkor még valószínűleg nem jutunk el a kapujukig, mivel az elejét meghajtják, ám sajnos a bíró tévedése miatt már nem maradt módunk a javításra" - mondta az Újpest gyors jobbszélsője.

Gera Zoltán, a magyar csapat legjobbja sem talált magyarázatot arra, hogy miért csak egyszer sikerült eljutni Tomislav Butina kapujáig. "Kevesebben voltunk, ráadásul pontatlanul is játszottunk. Az egyetlen helyzetünkről pedig csak annyit, hogy ilyenkor ezekből gólt kell szerezni, hiszen valószínűsíthető, hogy nem sok ilyen alkalom adódik még. Az izlandiak ellen nehéz mérkőzésre számítok, de nyernünk kell" - tekintett előre a Szusza Ferenc-stadionban szerdán 21.15-kor kezdődő mérkőzésre a csapatkapitány.

(MTI)