Társoldalunk:

A bírót okolják a vereségért a magyar játékosok

2004.09.05. 14:54

Tekintse meg a mérkőzés 20 perces összefoglalóját!

Stark Péter zágrábi sérülésekor egy pillanatra Lipcsei Péter fejében is megfordult, hogy esetleg Izland ellen segíthetne a magyar válogatottnak, ám az FTC csapatkapitánya két hét kihagyás után ezt még korainak és kockázatosnak tartja. Hétfőtől azonban teljes intenzitással tréningezik a ferencvárosi labdarúgó, mivel a hétvégi Kaposvár elleni bajnokin pályára akar lépni.

- Miként javul a sérülése?- kérdeztük Lipcseit, aki részleges izomszakadás miatt nem lehetett ott a válogatottban a horvátországi selejtezőn.
- Szerencsére már nem érzek fájdalmat, és hétfőtől teljes értékű edzésmunkát végezhetek. Eddig ugyan a labdás tréningeket ki kellett hagynom és csak futással, lépcsőzésekkel próbálkozhattam, ám hét végén, a kaposvári bajnokin már mindenképpen játszani akarok, s úgy érzem, az elkövetkezendő héten újra jó erőbe kerülhetek.

- Az Izland elleni fellépés szóba sem jöhetett?
- Valójában nem, mivel a két hét kihagyás miatt az erőállapotom nem éppen ideális. Igaz, Stark Peti zágrábi sérülésekor egy pillanatra az én fejemben is megfordult, hogy talán segíthetnék a csapatnak Izland ellen, ám reálisan nézve ez csak lelkesedés volt a részemről. Gyorsan el is hessegettem a gondolatot magamtól, ráadásul Lothar Matthäus kapitánnyal abban maradtunk, hogy minél előbb gyógyuljak meg teljesen, mert a későbbiekben számít rám. Nagyon szurkolok a fiúknak Izland ellen, ugyanis mindenképpen nyernünk kell, ha versenyben akarunk maradni a továbbjutásért, s remélem, gyorsan elfelejtik a zágrábi vereséget is.

- A horvátok ellen Huszti kiállítását mennyire érzi jogosnak?
- Semennyire. Ilyenért nem szoktak piros lapot adni a játékvezetők, maximum sárgát. Az angol bajnokságban támadásonként alakulnak ki hasonló jelenetek, hiszen ha nem tennék fel a játékosok a kezüket fejeléskor, ötpercenként ápolhatnák fejsérülésekkel a futballistákat az orvosok. Éppen ezért fura, hogy éppen egy angol játékvezető hozott ilyen ítéletet, amivel szinte el is dőlt a meccs.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK