Társoldalunk:

A bírót okolják a vereségért a magyar játékosok

2004.09.05. 14:54

Tekintse meg a mérkőzés 20 perces összefoglalóját!

A zágrábi mérkőzés után azonnal hazarepült, az éjszakát a margitszigeti Grand Hotelben lévő edzőtáborban töltötte a magyar válogatott, majd vasárnap délelőtt átmozgató edzést tartott Lothar Matthäus. Ezt követően viszont a kapitány este 11 óráig kimenőt adott a keret tagjainak. Az Izland ellen készülő együttesben három futballista, Stark Péter, Molnár Balázs és Szabics Imre bajlódik kisebb sérüléssel.

Lothar Matthäus szerint a zágrábi fellépés után szüksége van néhány órás idegi regenerálódásra a játékosoknak, ezért estig kimenőt adott a keret tagjainak. A futballisták a napot tehát családi körben tölthették, és 11 órakor kell újra jelentkezniük az edzőtáborban. Hétfőtől aztán a Vízművek pályán napi két tréninggel készül az együttes az Izland elleni szerdai selejtezőre, amire az Újpest Megyeri úti stadionjában kerül sor. A keretben jelenleg Stark Péter, Szabics Imre és Molnár Balázs bajlódik kisebb sérüléssel, ám amennyiben Lothar Matthäus a kezdő tizenegybe jelöli őket, valószínűleg mindhárman vállalni tudják a játékot szerdán. Viszont ha Stark sérülése nem jön rendbe, úgy a kapitány nem zárta ki, hogy új védőjátékost hívjon be az edzőtáborba.

Kedden egyébként az izlandi és a magyar válogatott is a másnapi meccs helyszínén, a Szusza Ferenc-stadionban fog edzeni (a szerdai találkozót ismét az RTL Klub közvetíti egyenes adásban). Az MLSZ vezetői és a játékosok abban reménykednek, hogy szép számú, legalább tízezres publikum biztatja a magyar együttest, mivel Izland ellen kizárólag a győzelem tarthatja életben a továbbjutási reményeket. Ennek érdekében Lothar Matthäus szinte megtiltotta, hogy bárki is a horvátországi mérkőzéssel foglalkozzon, mindenkinek kötelessége a szerdai találkozóra koncentrálni.

Bánki József

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK