Társoldalunk:

Titkolódzó kapitányok a svéd-magyar előtt

2004.10.08. 21:09

Gyenge első félidei játék után, Máté kiállítását követően támadt fel a magyar utánpótlás-válogatott, amely végül Vanczák találatával még egyenlített, ám a hajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett Svédország ellen az Enköpingben rendezett U21-es Eb-selejtezőn.

U21-es Eb-selejtező
Svédország - Magyarország 2-1 (1-0)
Enköping, Enavallen-stadion, 8000 néző
v.: Bülent Demirlek (török)
Svédország: Källkvist - Stenman, Svensson, Granqvist, Jonsson - Djuric, Björnsson, Olsson (Laitinen, 83.), Farnerud (Dahlberg, 87.) - Andersson, Moström (Runström, 62.)
Magyarország: Kovács - Regedei (Pollák, a szünetben), Máté, Vanczák, Balogh - Sándor Gy., Vadócz, Józsi (Vati, 68.), Tőzsér - Magasföldi, Jovánczai (Feczesin, 61.)
gól: Jonsson (12.), Runström (93.) illetve Vanczák (77.)
piros lap: Máté (64.)

Nem kezdte jól a mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott, amely már a 12. percben hátrányba került. Djuric szögletét követően védőink röviden szabadítottak fel, Dennis Jonsson mintegy 30 méterre a kaputól mellre vette, majd hatalmas bombát eresztett meg. Kovács ugyan csak egy méterre állt a gólvonaltól, de a lecsapódó labda nagyon meglepte (1-0).

A 18. percben Vadócz egyenlíthetett volna, de Magasföldi jobb oldali szögletrúgását követően 10 méterről a léc fölé bombázott. Kilenc perccel később Tőzsér 25 méteres szabadrúgását védte Källkvist kapus.

Gyakorlatilag ezzel ki is merült a magyarok támadójátéka, teljesen esetleges produkciót nyújtva a svédek megérdemelten mehettek előnnyel az öltözőbe.

Az 53. percben Kovács mutatott be egy hatalmas bravúrt, amikor Jönsson 18 méteres szabadrúgását a jobb alsó sarokból tornászta szögletre. A 61. percben ismét a Jönsson-Kovács kettős következett: ezúttal a svéd fejesét fogta a magyar hálóőr.

A 64. percben megfogyatkozott az együttes, Máté - aki az első játékrészben már kapott egy sárgát - méterekről, nyújtott lábbal csúszott be, s megérdemelten gyűjtötte be második sárga és ezzel járó piros lapját.

A kiállítás ellenére megélénkült a magyar csapat játéka, s meglepetésre a 77. percben sikerült az egyenlítés. Tőzsér bal oldali szögletét Feczesin csúsztatta meg a rövid saroknál, Källkvist meglepődve maga elé paskolta a labdát, az érkező Vanczák pedig estében, a gólvonalról pöckölt a jobb sarokba (1-1).

Két perc alatt két nagy helyzetet hagyott ki a svéd együttes: előbb Jönsson bombázott a léc fölé, majd Andersson lövését védte Kovács. A hajrában Runström háromszor is miliméterekel maradt le a beadásról, mire a 93. percben betalált, beállítva a 2-1-es hazai győzelmet.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK