Matthäus szűkítette Málta elleni keretét

Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűkített, 20 fős keretét a jövő szerdai máltai világbajnoki selejtezőre. A november 2-án nyilvánosságra hozott 27-es névsorhoz képest kimaradt Balog Zoltán (Ferencváros), Éger László (Debreceni VSC-MegaForce), Tóth András (Vasas), Bodor Boldizsár (Roda JC), Simek Péter (Újpest), Lőw Zsolt (Energie Cottbus) és Molnár Balázs (Ankaraspor).
Vágólapra másolva!

A csapat vasárnap délben találkozik, a szokásoknak megfelelően a Margitszigeten. A magyar A válogatott vasárnap még Budapesten gyakorol, majd hétfőn 11 órakor különgéppel utazik La Valettába. A mérkőzésre november 17-én, szerdán Ta'Qaliban kerül sor. A csapat repülőgépe a vb-selejtező után még aznap este visszaindul Ferihegyre.

A keret:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Szűcs Lajos (Ferencváros)
védők: Füzi Ákos (MTK), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Stark Péter (Győri ETO), Szélesi Zoltán (Energie Cottbus)
középpályások: Dárdai Pál (Hertha BSC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Hajnal Tamás (St. Truiden), Huszti Szabolcs (Ferencváros), Lipcsei Péter (Ferencváros), Rósa Dénes (Ferencváros), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
csatárok: Kovács Péter (Viking Stavanger), Rajczi Péter (Újpest), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Waltner Róbert (ZTE)

A selejtező után újabb idegenbeli szereplés vár a válogatottra - adta hírül az mlsz.hu. A csapat november 28. és december 4. között Thaiföldön szerepel egy négycsapatos felkészülési válogatott tornán (a 35. Király-kupán). A mieink előbb 30-án, kedden, majd december 2-án, csütörtökön lépnek pályára Bangkokban. A tornán a magyarok és a házigazdák mellett - az előzetes tervek szerint - Észtország és Szlovákia vesz részt, s az első mérkőzések győztesei játszanak a tornagyőzelemért, míg a vereséget szenvedő válogatottak döntenek a bronzérem sorsáról. Lothar Matthäus nem számíthat a turnén a külföldön szereplő játékosokra és a Ferencváros játékosaira, akik az UEFA-kupában és a Magyar Kupában szerepelnek.

(MTI) / mlsz.hu