Chilavert bolíviai kapitány akar lenni

Vágólapra másolva!
A búcsúmeccsére készülő 39 éves José Luis Chilavert kijelentette, hogy szívesen elvállalná a bolíviai labdarúgó-válogatott irányítását.
Vágólapra másolva!

"Ha minden az elképzeléseim szerint alakul, akkor nagy örömmel tölteném be ezt a posztot" - mondta a veterán kapus. "Biztos vagyok abban, hogy irányításom alatt komoly sikereket aratna a csapat s kiharcolná a részvételt a 2006-os világbajnokságra. Bolíviának van egy óriási előnye, amit úgy hívnak: La Paz. A főváros 3600 méterrel a tengerszínt fölött fekszik, ezért az ellenfelek hatalmas hátránnyal érkeznek. Én megtanítanám, hogyan kell kihasználni ezt az előnyt."

Chilavert arra számít, hogy barátja, Marco Antonio Etcheverry, az "Ördög" becenévre hallgató egykori kiváló futballista lesz a szövetség elnöke, s ebben az esetben övé a kispad.

A remek büntető- és szabadrúgásai mellett botrányairól is elhíresült hálóőr tavaly bajnok lett a Penarollal. A sztár az 1998-as és a 2002-es világbajnokságon csapatkapitánya volt a paraguayi válogatottnak, pályafutása során 62 (!) gólt szerzett.

A tízcsapatos dél-amerikai vb-selejtezőben 10 forduló után Bolívia a sereghajtó. Az első négy helyezett automatikusan tagja lesz a 2006-os világbajnokság mezőnyének, az ötödik pedig az Óceániai-zóna győztesével mérkőzik majd a németországi részvételért.

Szerdán a dél-amerikai vb-selejtezőn Ecuador Brazíliát fogadja (Quito) míg Bolívia Kolumbiába látogat (Barranquilla).