Társoldalunk:

Máltán életben maradt a magyar vb-remény

2004.11.18. 12:53

Nem játszott jól, de legalább nyert a magyar válogatott a máltai selejtezőn, amelyen a bravúrokat bemutató Király mellett Gera, Hajnal és Huszti játszott az átlagosnál elevenebben, igaz, utóbbi elsősorban a támadásokban jeleskedett, a védekezésben már kevésbé. Mindezt beszélgetésünk során Huszti is elismerte, de mint elmondta, ezúttal valóban az eredmény volt a legfontosabb.

- Egyetért azzal, hogy nem igazán jó játékkal sikerült nyerni Máltán, amelyhez Király Gábor bravúrjai is kellettek?
- Valóban nem játszottunk jól, és Király Gabinak is sokat köszönhetünk, nem véletlenül remekel az angol élvonalban is hetente, ám ezúttal tényleg a győzelem volt a legfontosabb számunkra. Egy játékos általában érzi, miként megy neki a játék, vagyis tudtuk mi is, hogy nem villogtunk Máltán, ezért a meccs után csak a három pontnak tudtunk örülni, annak viszont nagyon.

- Mire véli, hogy védekezésben - jóllehet amolyan balhátvédből indulva nyolcvan métereket kellett futnia oda-vissza - meg sem közelítette a támadásban nyújtott produkcióját, hiszen több hosszú indítás is gyakran átszállt a feje felett, amivel a hazaiak több támadást vezettek az oldalán?
- Éreztem én is, hogy a védekezésem nem az igazi, sőt úgy érzem, hogy a Békéscsaba elleni bajnoki óta mintha kissé elveszítettem volna a fonalat, de hiszem, hogy újra megtalálom a ritmust. Ugyanakkor Máltán legalább a gólpasszommal sikerült jó élményeket szereznem. Nem mentegetőzésként mondom, hiszen boldogok vagyunk, hogy a Fradival is három fronton, a bajnokságban, az UEFA-kupában és a Magyar Kupában vagyunk érdekeltek, ám tény: a szerda-szombat ritmus azért egy idő után kimerítő. Mindez a Pécs elleni bajnokinkon is kiütközött, ettől függetlenül bátran kijelenthetem, hogy nagyon szerettünk volna nyerni, mégsem sikerült, mivel egységesen gyengélkedtünk azon a meccsen.

- Nem lehet, hogy a tudatalattijuk dolgozik erősen, amikor a telt házas Feyenoord elleni fellépés után alig háromezer néző előtt lépnek pályára?
- Ebben is lehet igazság, ám mi ezt nem hozhatjuk fel indokként, nem is hozzuk, ugyanis tényleg minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerünk. Más kérdés, hogy ez nem mindig sikerül, viszont nem csak közhely, miszerint profi labdarúgóként a körülményektől függetlenül minden meccsen a legjobbat kell kihozni magunkból. Feladat még az őszi idényben is lesz bőven, hiszen a ZTE és a Honvéd elleni bajnoki, valamint a Magyar Kupában a pécsi meccsünk mellett még három UEFA-kupa-meccsre kell tökéletesen ráhangolódnunk. Zalaegerszegen három sárga lap miatt nem játszhatok, de remélem, hogy a csapat nélkülem is megnyeri a nagyon fontos meccset, mivel szeretnénk őszi elsőként zárni. A válogatottal pedig jövőre meg kell kísérelni kiharcolni a továbbjutást, amirez szerencsére a máltai győzelemmel megmaradt az esélyünk.

Bánki József

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK