Rajczi életben tartotta a vb-álmokat

Vágólapra másolva!
Létfontosságú világbajnoki selejtezőn, Rajczi utolsó percben szerzett találatával döntetlenre mentette mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, amely 1-1-et ért el Bulgária ellen a Szusza Ferenc-stadionban. A 8. csoport másik találkozóján Horvátország 3-0-ra verte Zágrábban Máltát, s féltávnál átvette a vezetést.
Vágólapra másolva!

világbajnoki selejtező, 8. csoport
Magyarország - Bulgária 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc-stadion
v.: Jan Wegereef (holland)
Magyarország: Király - Juhász, Stark, Komlósi - Bodnár, Böőr, Vincze O. (Rajczi, 84.) , Korsós Gy. (Kerekes, 74.), Huszti - Torghelle, Szabics
Bulgária: Ivankov - Kirilov, Petkov, Sztojanov - Lazarov (Borimirov, 75.), Jankov (Mancsev, 64.), Georgiev, Sz. Petrov, Topuzakov - M. Petrov (Ivanov, 83.), Berbatov.
gól: Rajczi (90.), illetve Sz. Petrov (51.)

A vendégcsapat kezdte az összecsapást, s egy perc elteltével Jankov egy távoli lövéssel veszélyeztett. A 6. percben Kirilov 30 méteres bombája zúgott el a kapu felett.

Tíz percet kellett várni az első valamirevaló magyar próbálkozásra: Vincze Ottó remek labdáját éppencsak elcsípte Ivankov kapus a berobbanó Torghelle elől. Négy perccel később már ziccerig menetelhetett volna akár Szabics, akár Vincze Ottó, ám a két magyar nagy lelkesedésében egymásnak futott a 16-os vonalán.

A 16. percben Vincze balról egy befelé történő csel után lövésre szánta el magát, de labdája elkerülte a bolgár kaput.

A 20. percben Berbatov 20 méteres szabadrúgását Király pazar vetődéssel tolta ki a jobb sarokból. Két perccel később Torghelle lapos beadását Böőr hosszan vette át az ötösön, így oda lett a helyzet. A 24. percben ismét Vincze lőtt távolról kapu fölé.

A 33. percben Bodnár eladott labdáját követően Barbatov kapott jó indítást, ám a kapujából kimozduló Király menteni tudott. A 37. percben hatalmas helyzet maradt ki: Szabics bal oldalon az alapvonalról kanalazott középre, Petkov a gólvonalról az érkező Torghellére fejelte a labdát, ám a játékszer a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A félidő gól nélküli döntetlennel zárult. A szünetben egyik szakvezető sem változatott csapata összetételén.

A második játékrész elején hiába tolta feljebb csapata játékát Matthäus, az 51. percben Bulgária szerzett vezetést. Martin Petrov jobb oldalról ívelt keresztbe, a labda vagy 40 métert szállt, Király tétovázott, Sztilian Petrov pedig messziről bevetődve, négy méterről fejelt a kapu jobb sarkába (0-1).

Kicsit megzavarodott együttesünk, pillanatok alatt kétszer is létszámfölényes helyzetet teremtett kapunk előtt a vendégcsapat, szerencsére nem lett baj egyikből sem. A 60. percben Vincze Ottó szabadrúgását követően Huszti került helyzetbe, de fejesét védte Ivankov.

A 67. percben bolgár ziccer maradt ki: Berbatov egyedül lépett ki a védők közül, lövését Király bravúrral védte, majd Stark tisztázott a középen érkező Sztilian Petrov elől. Két perccel később a fellazuló magyar védelem ismét összehozott egy Berbatov-Király párharcot, amelyet ezúttal is a Crystal Palace hálóőre nyert meg, szögletve tenyerelve az életerős lövést.

A 77. percben Sztilan Petrov közeli lövését védte hatalmas bravúrral Király.

Az utolsó percekre minden mindegy alapon Kerekes és Rajczi is pályára lépett, ám a négy támadó ellenére helyzet is alig alakult ki Ivankov kapujánál.

A 88. percben Kerekes 10 méteres fejese jócskán fölé szállt, egy perccel később Berbatov ziccerét Király ismét hárította.

A 90. percben aztán váratlanul jött az egyenlítés: egy bal oldali szögletrúgást követően Rajczi fejesét a gólvonalon álló védő még mentette, Ivankov nem tudta hol pattog a labda, s a leghamarabb eszmélő újpesti csatár közelről a hálóba bombázott (1-1).

A pontszerzést mindenképpen megérdemelte a csapat, s bár igazából a győzelem jelentett volna kis lépést a vb-álmok felé, a döntetlennel legalább még maradt némi (ha nem is sok) remény.