Matthäus támadni akar Bulgária ellen

Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csak a bolgárok elleni világbajnoki selejtező napján, vagyis szerdán hirdeti ki kezdő tizenegyét, így nem változtatott eddigi szokásán. A német szakember elmondta, hogy a győzelem reményében támadó szellemben küldi pályára csapatát.
Vágólapra másolva!

A válogatott kedd esti, újpesti edzése alapján várhatóan a következő tizenegy fut ki a pályára a Szusza Ferenc-stadionban:
Király - Juhász, Stark, Komlósi - Bodnár, Böőr, Vincze O., Korsós Gy. (Rósa D.), Lőw - Szabics, Torghelle (Kerekes).

Az edzést követő sajtótájékoztatón Lothar Matthäus ismét elmondta, hogy az elmúlt több mint egy hét, vagyis a felkészülés során számos nehézséggel kellett megküzdenie az együttesnek.

"Most már nem szabad visszatekintenünk, noha sérülések nehezítették a dolgunkat. Előre kell nézni, nem tehetünk mást. Győzni kell szerdán, csak ez ad esélyt a továbbjutásra! Úgy vélem, hogy a bolgárok is a három pontért érkeztek, így mindkét együttes támadni fog. Én biztosan ilyen felfogású együttest küldök a pályára" - mondta a szakvezető.

A futballszövetségtől származó kedd késő esti információk szerint nagyon jól fogynak a találkozó jegyei, szerdán már csak néhány ezret árusítanak. "Reményeink szerint telt ház lesz Újpesten" - jegyezte meg Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke. Akik még nem rendelkeznek belépővel, azok országszerte az IBUSZ-irodákban, illetve szerdán 15 órától a helyszínen válthatják meg azt.

Ugyancsak a találkozóhoz kapcsolódó hír, hogy a sorozatos sérüléseket követően Lothar Matthäus úgy döntött: az utolsó pillanatban a nagyválogatotthoz rendeli az Újpest FC fiatal balhátvédjét, Vanczák Vilmost. Amennyiben Vanczák lehetőséget kap a világbajnoki selejtezőn, úgy huszonnégy óra alatt kétszer lép pályára, hiszen kedden csapatkapitányként vette ki részét az U21-es válogatott bolgárok elleni sikeréből.