A stuttgarti kocsmák lehetnek a foci-vb vesztesei

Vágólapra másolva!
A németországi Stuttgart városának politikusai mindent megtesznek azért, hogy a 2006-os labdarúgó-világbajnokság ideje alatt a sváb település szurkolói megkötések nélkül bármeddig mulatozhassanak.
Vágólapra másolva!

"A futballrajongók nem csak meccset akarnak nézni, hanem szeretnének szórakozni is azt követően" - állítja Richard Drautz, a német liberális párt, az FDP képviselője.

Stuttgart összesen hat - este 21 órakor kezdődő - összecsapásnak ad majd otthont a 2006-os világbajnokságon. Hogy az italozást és a szórakozást rövidre fogják, a kocsmáknak éjjel két órakor be kell zárniuk hétköznapokon (hétvégén hajnali három óráig tarthatnak nyitva), a szurkolók viszont éjfélig valószínűleg vissza sem érnek a városközpontba a találkozók után.

Drautz hozzátette, hogy a szigorú tilalom a várost hátrányos helyzetbe hozhatja Berlinhez és Hamburghoz képest, ahol a záróra egyáltalán nincs meghatározva.

A képviselők által kért változtatás nem csak a szurkolók számára járna előnyökkel - Stuttgart kasszája is megérezné azt.