Peru nem bírt Uruguayjal a vb-selejtezőn

Vágólapra másolva!
Peru és Uruguay gólnélküli döntetlenjével kezdődött meg a 15. forduló a 2006-os labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában.
Vágólapra másolva!

vb-selejtező, Dél-Amerika, 15. forduló
Peru - Uruguay 0-0
Lima, 28 ezer néző
v.: Baldassi (argentin)
Peru: Flores - Rebosio, Guadalupe, Villalta, Vílchez - Mendoza, La Rosa (Solano, 86), Cominges (Palacios, 62), Farfán - Guerrero, Pizarro
Uruguay: Viera - López (Pérez, 31.), Lugano, Darío Rodríguez, Guillermo Rodríguez - García, Delgado, Olivera, Chevantón (Estoyanoff, 71.) - Zalayeta (Morales, 83), Forlán.

Gól nélküli döntetlenjének köszönhetően gyakorlatilag elveszítette esélyét a perui labdarúgó-válogatott arra, hogy kijusson a 2006-os németországi világbajnokságra. Az Uruguay elleni 0-0 a vendégcsapat számára viszont elegendő lehet a kvalifikációhoz, hiszen a hátralévő mérkőzéseken még a tabellán hátrébb lévő Kolumbia és Chile is tiszteletét teszi Montevideóban.

Dél-Amerika amúgy is a magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezendő argentin-brazil rangadó lázában ég, a két gárda között mindössze egy pont a különbség, s nem is a vb-részvétel kivívása (az már szinte megvan), inkább a presztízs bír nagyobb jelentőséggel.

a várható kezdőcsapatok
Argentína: Abbondanzieri - Ayala, Coloccini (G. Milito), J. Zanetti, Mascherano - Heinze, Sorin, Riquelme, Luis Gonzalez, - Saviola, Crespo.
Brazília: Dida - Cafú, Juan, Roque Junior, Roberto Carlos - Emerson, Zé Roberto, Ronaldinho, Kaká - Robinho, Adriano.

a további program
szerda
Kolumbia-Ecuador 22.00

csütörtök
Paraguay - Bolívia 1.15
Chile - Venezuela 2.00
Argentína - Brazília 2.45.

[origo] / (MTI)

Argentin-brazil csata Dél-Amerikában/sport/focivilag/20050607sevcsenkoek.html?pIdx=2