Plusz negyvenezer prostituáltra számítanak a focivébé idején

Vágólapra másolva!
A "rendes állományon" felül további 40 ezer prostituált megjelenésére készülnek a labdarúgó-vb alkalmából a téma szakértői, akik egy évvel a 2006-os rajt előtt értékelték a csütörtöki lapokban az "esélyeket".
Vágólapra másolva!

"A vb természetesen alkalom lesz a kasszák feltöltésére, az üzlet jól fog menni" - mondta bizakodva a Berliner Kurier című lapnak nyilatkozó Katharina Cetin, a prostituáltak segítésére alakult Hydra nevű szervezet képviselője. Egyes városokban már megkezdték az előkészületeket ezen a téren is. Kölnben és Dortmundban például faházakat bocsátanak majd az örömlányok és ügyfeleik rendelkezésére a mérkőzések idején - írta a lap. Kölnben már vannak vécével és zuhanyozóval felszerelt "prostibokszok". Németországban 2001 óta a prostitúció nem büntetendő cselekmény, társadalombiztosításban is részesülhetnek a prostituáltak. A faházak és bokszok felállítására Berlinben is sor kerülhet. "Jobb így, mintha a párok a zöldben bújnának el" - jelentette ki Dirk Lamprecht, a város egyik illetékese.

Az előrelátó hatóságok ezenfelül 100 ezer óvszert készülnek szétosztani a berlini olimpiai stadion környékén, a kerület polgármesteri hivatala már keresi a szponzort az elővigyázatossági intézkedéshez.