Kakáék visszavágnának a vb-selejtezőért

Vágólapra másolva!
Szerdán 20.45-től az argentin-brazil álomdöntővel zárul a németországi labdarúgó Konföderációs-kupa, a győztes immár másodszor hódítja majd el a trófeát, ezzel befogja a sorozat eddigi legeredményesebb válogatottját, az elmúlt két alkalommal diadalmaskodó franciákat.
Vágólapra másolva!

A két együttes között az állandó rivalizálás miatt gyakorlatilag nem létezik barátságos mérkőzés, s ha az egyik valamilyen mutatóban megelőzheti a másikat, akkor garantált az igazi parázshangulatú összecsapás, márpedig a szerdai meccs az utóbbi kategóriába tartozik majd.

"A döntő mindig hatalmas motivációt jelent, ráadásul most nagyszerű mérkőzésre van kilátás egy fantasztikus csapat ellen, ezért mindenki elfelejti majd, hogy mennyire fáradt már, s győzelemmel akarjuk zárni a szezont" - mondta magabiztosan a brazilok csillaga, Ronaldinho.

A világbajnokot különösen fűtheti a bizonyítási vágy, hiszen három hete vb-selejtezőn 3-1-es vereséget szenvedett Argentínában, s így Dél-Amerikából elsőként a kék-fehérek jutottak ki a jövő évi eseményre.

Ami viszont hátráltathatja Carlos Alberto Parreira együttesét, hogy az elődöntőben kétszer is eredményes Adriano kisebb sérüléssel bajlódik, ugyanakkor a csapat orvosa mindenkit megnyugtatott, az Internazionale csatára hadra fogható lesz szerdára.

A brazil kapitány egyébként úgy döntött, hogy a jövő évi világbajnokság után távozik posztjáról. "Biztosan nem fogom meghosszabbítani a vb után lejáró szerződésemet, függetlenül attól, hogy hányadik helyen végzünk" - jelentette be a 62 éves mester, aki már harmadik megbízatását tölti a világbajnok gárda kispadján: 1983-ban nyolc hónap elteltével menesztették, míg 1994-ben - 24 év szünet után - vb-aranyra vezette tanítványait.

Az augusztus 17-én Budapestre látogató argentinoknál sem mindenki bevethető, ugyanis José Pekermannak eltiltás miatt nélkülöznie kell az elődöntőben kiállított Javier Saviolát, őt a szintén nagyszerű formának örvendő Carlos Tevez helyettesítheti.

Javier Zanetti csapatkapitány 101. alkalommal léphet pályára a címeres mezben, így egyre közelebb kerül a nemzeti rekordot 106 válogatottsággal tartó Diego Simeonéhoz.

Argentína 1992, míg Brazília 1997 után nyerheti meg ismét a Konföderációs-kupát, mindkét gárda egyszer lett második. A harmadik helyért 17.45-től a házigazda németek a mexikóiakkal találkoznak.

A várható kezdőcsapatok:
Brazília: Dida - Cicinho, Lúcio, Roque Junior, Gilberto - Kaká, Emerson, Zé Roberto - Ronaldinho - Adriano, Robinho
Argentína: Lux - J. Zanetti, Coloccini, Milito, Heinze - Cambiasso, Santana, Riquelme, Sorin - Tevez, Figueroa
játékvezető: Lubos Michel (szlovák)