Simán verte Máltát az olimpiai válogatott

Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott hazai pályán könnyedén kétgólos győzelmet aratott a máltai együttes felett Európa-bajnoki selejtezőn.
Vágólapra másolva!

eredmény:
Magyarország - Málta 2-0 (2-0)
Illovszky Stadion, 2500 néző
vezett: Janku (albán)
Magyarország: Fülöp - Rodenbücher, Balogh B., Máté, Pollák - Czvitkovics, Lipták, Sándor Gy. (Kanta J., 76.), Józsi - Tisza (Bori, 70.), Priskin (Feczesin, 55.)
Málta: Gauci - Muscat, Failla, R. Bajada, Mintof - Sciberras, Fenech, Agius, Schemberi (Bacdachino, 75.) - Frendoi (Zammit, 89.), S. Bajada (Cilia, 77.)
gól: Máté (28.), Tisza (42.)
sárga lap: Priskin (35.), illetve R. Bajada (79.), Bacdachino (80.)

28. perc: Czvitkovics bal oldali szögletére az előrehúzódó Máté érkezett és 3 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

42. perc: Tisza lépett ki a rendkívül rosszul helyezkedő vendég védők gyűrűjében, majd egy csellel elfektette a kapust és 6 méterről, higgadtan az üres kapu közepébe helyezett (2-0).

69. perc: Czvitkovics jobb oldali beadását Gauci kapus elnézte, így a labda a felső lécen csattant.

Az első félidőben a magyar válogatott magabiztosan irányította a találkozót, de csak lesgólig jutottak el Róth Antal tanítványai. Az eredménytelenséget végül Máté törte meg egy szöglet utáni fejessel, majd a félidő vége előtt Tisza növelte az előnyt. A folytatásban a hazaiak biztosan őrizték előnyüket, de a támadásokban az utolsó passzoknál mindig hiba csúszott, így az eredmény már nem változott.