Gera nem csatlakozik a válogatotthoz

Vágólapra másolva!
Újabb komoly veszteségek érték a szombati bulgáriai és a négy nappal későbbi, horvátok elleni világbajnoki-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatottat: Éger László és Nikolov Balázs sérülés miatt kikerült a keretből, míg Gera Zoltán nem is csatlakozik a társakhoz.
Vágólapra másolva!

A FIFA megküldte állásfoglalását a csapatkapitány ügyében, e szerint a nemzeti csapat orvosa jogosult a játékos állapotának kivizsgálására, erre jelenleg Angliában kerülhetne sor. Ez azt jelenti, hogy Lothar Matthäus szövetségi kapitány nem számíthat Gerára, ugyanis Csiki Zoltán nem utazik a szigetországba, mivel a német szakember szerint rá az edzőtáborban van rá szükség.

A támadót a West Bromwich Albion sérülés miatt nem bocsátotta a válogatott rendelkezésére. A FIFA szabályai értelmében Gera a válogatott mérkőzést követő öt napon belül nem léphet pályára klubjában, azaz a Premier League következő fordulóját is biztosan kihagyja.

A két debreceni futballista viszont Csiki szerint is sérült: a szerda délelőtti ultrahangvizsgálat alapján Éger combhajlítóizom túlfeszülése nem javult, míg Nikolov a lábában keletkezett vérömleny miatt valószínűleg napokig csak könnyített edzéseket végezhetne, ezért mindketten Debrecenben folytatják rehabilitációjukat. Esetleges visszatérésükről Csiki vasárnap egyeztet a kezelést végző orvossal.

Korábban Priskin Tamásról és Takács Ákosról kellett lemondania sérülés miatt a kapitánynak.

A bolgárok ellen készülő magyar válogatott kerete:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)
védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Bodnár László (Roda), Gyepes Gábor (Wolverhampton Wanderers), Stark Péter (Győri ETO FC), Vanczák Vilmos (Újpest)
középpályások:
Böőr Zoltán (Manisaspor), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Korsós György (Rapid Wien), Bárányos Zsolt (Vasas), Hajnal Tamás (St. Truiden), Halmosi Péter (Debreceni VSC), Huszti Szabolcs (Metz)
csatárok: Kerekes Zsombor (Willem II), Torghelle Sándor (Panathinaikosz), Kovács Zoltán (Újpest FC)