Sok minden eldől a szombati vb-selejtezőkön

Vágólapra másolva!
Szombaton Európában 21 labdarúgó világbajnoki-selejtezőt rendeznek - közte a Bulgária-Magyarország összecsapást -, s a nyolc csoportból hatban eldőlhet a vb-indulást jelentő első hely sorsa. Afrikában minden, míg a többi kontinensen majdnem minden kiderül.
Vágólapra másolva!

Európában eddig egyedül a már biztosan a 2. csoport élén végző Ukrajna biztosította részvételét a jövő évi németországi eseményen. A magyarok szextettjében Svédország juthat ki a világbajnokságra, amennyiben Zágrábban legyőzi a horvát együttest, amely ez esetben a második helyen végez.

Három csapat, Hollandia, Portugália és Olaszország olyannyira kedvező helyzetben van, hogy már döntetlennel megválthatja a repülőjegyét Németországba. Előbbinek azonban rendkívül nehéz dolga lesz, hiszen a nagy rivális Csehország vendégeként lép pályára. Portugáliának viszont nem okozhat gondot az egy pont begyűjtése Liechtenstein ellen, bár idegenben csak 2-2-es döntetlent ért el. Olaszország Szlovéniát fogadja Palermóban, s egy döntetlennel behozhatatlan előnyre tenne szert vetélytársaival szemben. Norvégia esetleges győzelme esetén ugyan csak három ponttal lenne lemaradva, ám az egymás elleni eredmények Marcello Lippi gárdájának kedveznek.

Lengyelország a 6. csoportban úgy juthat ki szombaton a vb-re, hogy pályára sem lép. Ehhez mindössze annyi kell, hogy Anglia ne nyerjen Manchesterben Ausztria ellen. Beckhamék második helyét nem fenyegeti veszély.

Szerbia és Montenegróban szintén vb-részvételt ünnepelhetnek a szurkolók, bár ehhez nem elég a csapat litvániai sikere, a spanyoloknak Belgiumban, a bosnyákoknak pedig hazai pályán San Marino ellen kell botlaniuk.

A 4. csoport annyira kiegyensúlyozott, hogy nem dőlhet el még semmi, hiszen az első és a negyedik helyezettet mindössze három pont választja el. A csoportelsők mellett a két legjobb második is vb-induló. A további második helyezettek pótselejtezőt játszanak a fennmaradó három helyért, a párosítást jövő pénteken készítik el.