Gyánót hívta be Matthäus a keretbe

Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya behívta Gyánó Szabolcsot a szerdán 19.30-kor kezdődő, horvátok elleni világbajnoki selejtezőre.
Vágólapra másolva!

A német szakvezető azért kényszerült arra, hogy egy nappal az utolsó kvalifikációs mérkőzés előtt bővítse a létszámot, mert Kovács Zoltán személyében mindössze egy teljes értékű csatára van. Torghelle Sándor szombaton Bulgáriában piros lapot kapott, így biztosan nem léphet pályára a Szusza Ferenc-stadionban, míg Kerekes Zsombor gerincproblémája miatt hétfőn délelőtt nem edzett, és délután is csak kocogott. Az orvosok szerint a Willem II támadója szerdán pályára léphet.

A Vasast erősítő Gyánó hat találatával második a Borsodi Liga góllövőlistáján, s ha lehetőséget kap, először szerepel a válogatottban.

a horvátok ellen készülő magyar válogatott kerete
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)
védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Bodnár László (Roda), Gyepes Gábor (Wolverhampton Wanderers), Stark Péter (Győri ETO FC), Vanczák Vilmos (Újpest)
középpályások: Böőr Zoltán (Manisaspor), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Korsós György (Rapid Wien), Bárányos Zsolt (Vasas), Hajnal Tamás (St. Truiden), Halmosi Péter (Debreceni VSC), Huszti Szabolcs (Metz)
csatárok: Gyánó Szabolcs (Vasas), Kerekes Zsombor (Willem II), Kovács Zoltán (Újpest FC)

Kedden a tervezett 12 órához képest 25 perccel később érkezett meg Budapestre a horvát labdarúgó-válogatott, amely a repülőtérről szálláshelyére, a margitszigeti Thermal Hotelbe sietett. A vendégek kedd este, a szerdai találkozó időpontjában, 19.30-kor nyilvános edzést tartanak a mérkőzés helyszínén, a Megyeri úti Szusza Ferenc-tadionban.

A horvát együttes már biztosította helyét a 2006-os németországi világbajnokság 32-es döntőjében. Az utolsó vb-selejtező tétjét - pontosabban tétnélküliségét - jól mutatja, hogy az eddigi csoportmeccseket sugárzó RTL Klub helyett a Hálózat TV közvetíti az összecsapást.