Vb-résztvevőtől lopott pontot a Matthäus-csapat

Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatottnak a nyolcas számú világbajnoki selejtezőcsoportban az első pozíció elérésére soha nem volt, a rájátszást érő második helyre már régóta, a harmadikra pedig a szombati, szófiai meccs óta nincs esélye. A negyedik helyet pedig már nem veszíthette el, így a szerdai, Horvátország elleni 0-0-ra végződött találkozót már csak azért lehetett sorsdöntőnek nevezni, mert Lothar Matthäusszal még nem hosszabbított szerződést a Magyar Labdarúgó Szövetség.
Vágólapra másolva!

Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját!

A jól értesültek szerint azonban bármi is a "déli sógorok" elleni meccs végeredménye, Matthäus marad. Több fórumon összevetették már, hogy milyen előnye és hátránya van a német aranylabdás magyarországi kapitánykodásának, ám a tény, miszerint a "beígért" vb-kvalifikációtól jócskán elmaradt a válogatott - a szófiai meccsen csúsztunk le még a dobogóról is -, már az örök optimista szurkolókban is kételyeket ébreszthet. Az elveszített svéd meccs után a közönség éltette a csapatot, kérdés volt, a horvátok ellen milyen játékkal rukkol elő a válogatott, hiszen ez alapvetően befolyásolja Matthäus népszerűségét, ami ugye fő "táptalaja" esetleges szerződéshosszabbításának.

Horvátország már kijutott a vb-re, ám mégis rengeteg vendégdrukker átruccant Budapestre, így a közös Eb-rendezési tervek ellenére sem számíthattunk "barátságos" meccsre. Zágrábban ugyanis az odavágón atrocitás ért több magyart (szurkolót és újságírót egyaránt), így sokan borítékolták: a magyar fővárosban, netán a stadionban is összecsapnak majd a drukkerek.

A lelátón legalább annyi vendégszurkoló foglalt helyet, mint magyar, s a horvát drukkerek a bemelegítés során végig hangosabban buzdították és éltették sajátjaikat, mint a magyar "fanatikusok", akik inkább csendben várták a találkozó kezdetét. Ők talán tudták: a Szusza Ferenc-stadionban még nem szenvedett vereséget a magyar csapat, egy kis biztatás azért nem ártott volna.

A korábbi meccsek közvetítője, az RTL Klub helyett egyébként a Hálózat tv "szerezte meg" a közvetítési jogot, s míg a Real Madrid edzésére kilátogatókat közel ötezer forintos pólóvásárlásra "kényszerítették" a szervezők, addig a magyar-horvátra kegyelmet kaptak a diákok és nyugdíjasok - ők ingyen léphettek be a lila-fehér szentélybe.