Svájcban bújnak el a brazilok a vb előtt

Vágólapra másolva!
A címvédő brazil labdarúgó-válogatott május 22. és június 4. között Svájcban, egy kis településen, Weggisben, a külvilágtól teljesen elszigetelten készül a vb-re.
Vágólapra másolva!

"A hegyek között, a hidegtől és melegtől is védett helyen, a média és a szurkolók rohamától megkímélve hangolódik majd a válogatott" - írt az O Globo című brazil lap a nemzeti együttes szálláshelyéről.

Az újság ugyanakkor emlékeztet rá, hogy az 1998-as franciaországi világbajnokság előtt is hasonló módon készültek a brazilok, az összezártság azonban akkor komoly belső feszültségekhez vezetett, a futballisták arra panaszkodtak, hogy unatkoznak, az edzések közötti szabad időt nem tudják mivel eltölteni.

Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány szerint 1998-ban nem a módszerrel volt baj, hanem a játékosok hozzáállásával.

"A világbajnokság a legfontosabb esemény, ilyenkor semmi sem vonhatja el a futballisták figyelmét, minden idegszálukkal a feladatukra, a mi esetünkben a címvédésre kell koncentrálniuk" - mondta a szakember.

A brazilok június 4-én költöznek át Németországba, arról azonban egyelőre nem született döntés, hogy hol lesz a főhadiszállásuk.