Eriksson utódját keresi az angol szövetség

Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) már keresi Sven-Göran Eriksson utódját. Az angol válogatott szakvezetőjének 2008-ig érvényes a szerződése, de várhatóan a németországi világbajnokság után távozik posztjáról.
Vágólapra másolva!

"Maximálisan támogatjuk a kapitányt a világbajnokságig, viszont fel kell készülnünk a vb utáni időszakra is" - olvasható az FA állásfoglalásában. Eriksson a jövő hét elejére ígérte, hogy beszámol a további elképzeléseiről.

Az élvonalbeli klubok a tréner súlyos büntetését követelik a szövetségtől."Megbocsáthatatlan és elfogadhatatlan, hogy a szövetségi kapitány egy kollégájának a helyére pályázik és ezt nem is titkolja" - mondta David O'Leary, az Aston Villa menedzsere.

A skandináv tréner körüli legújabb botrányt a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World robbantotta ki, illetve kreálta, ugyanis egy magát arab sejknek kiadó újságírója csapdába csalta a szövetségi kapitányt. Az újság "arab sejkje" - ahogy a vasárnapi, bőséges, fotókkal illusztrált tudósításból kiderült - nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt. Az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét. A szakembert 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez, amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az álsejknek kijelentette, hogy az idény végét követően "minden elképzelhető".