Társoldalunk:

Eriksson a vb után elköszön Beckhaméktől

2006.01.24. 11:06

Távozik posztjáról a nyári németországi labdarúgó-világbajnokság után az elmúlt hetekben élesen bírált Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott szövetségi kapitánya. A svéd szakember erről állapodott meg munkaadójával, az angol szövetséggel (FA).

Eriksson két hete áll a támadások kereszttüzében, miután az egyik bulvárlap egy ál-olajsejk révén "tőrbe csalta", és a tréner maga ajánlotta fel, hogy jó pénzért már a következő szezontól elvállalná az Aston Villa vezetőedzői posztját, noha 2008-ig érvényes szerződés köti (illetve most már csak kötötte) a válogatotthoz.

Az FA ügyvezető igazgatója, Brian Barwick és Eriksson hétfőn éjszakába nyúlóan csaknem hat órán át tárgyalt, s végül megállapodott, hogy a vb után - bárhogyan is szerepeljen Németországban az angol csapat - a svéd edző távozik.

"Az FA és Sven számára is fontos volt, hogy tisztázzuk, mi várható a jövőben, mert az elmúlt napokban túl sok spekuláció látott napvilágot. Ez egyértelműen az angol futball és a szurkolók érdekeit szolgálja. Szeretném megköszönni az érintettek maximális együttműködését" - fogalmazott Barwick.

Az angol szövetségnél 2000 óta munkában álló Eriksson - aki a szigetországi válogatott történetének első külföldi kapitánya - szintén hasznosnak értékelte a megbeszélést. "Örülök, hogy sikerült megállapodnunk, és folytathatom a vb-felkészülést. Tudom, hogy az FA és a játékosok támogatnak a munkában, és stressz nélkül lehet dolgozni. A szurkolók segítségét is kérem, tudom, mennyire fontos, hogy ők is a csapat mellé álljanak. Gyerünk, és nyerjük meg a vb-t!" - írta közleményében Eriksson, akinek vezetésével az angol válogatott a 2002-es vb-n és a 2004-es Eb-n is a negyeddöntőig jutott. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK