A francia szurkolók Coupet-t favorizálják

Vágólapra másolva!
A France Football magazin felmérést végzett a francia futballszurkolók körében, hogy szerintük ki legyen a válogatott első számú kapusa a nyári világbajnokságon. Az eredmény kissé meglepő, hiszen a megkérdezettek 69 százaléka az Olympique Lyon kapusával, Grégory Coupet-val képzelné el a francia kezdő tizenegyet, míg a Marseille kapusára, Fabien Bathezre csak 28 százalék szavazott.
Vágólapra másolva!

A 34 éves Barthez az 1998-as világbajnokság óta a csapat első számú kapusa, és neki is nagyban köszönhető, hogy a franciák két évvel később megnyerték az Eb-t. Most azonban veszélybe került a marseille-i hálóőr elsősége.

A kopasz kapus legfőbb riválisa a 33 éves lyoni Coupet, zsinórban négyszer nyert francia bajnokságot és tavaly már bizonyította, hogy lehet rá számítani. A francia válogatott vele harcolta ki a vb részvételt, miután Barthezt öt hónapra eltiltották, mert leköpte a bírót egy barátságos meccsen.

A válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech, március elején, a szlovákok elleni barátságos mérkőzésen dönt majd, hogy ki lesz a világbajnoki részvevő franciák első számú hálóőre.