Véget ért a vb-bírók edzőtábora

Vágólapra másolva!
Pénteken véget ért a  játékvezetők edzőtábora Neu-Isenburgban. A 44 bíró elméleti és fizikai felméréseken vett részt, és a nemzetközi szövetség (FIFA) március 31-én hirdeti ki, hogy kik kerültek be a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon közreműködők harmincas keretébe.
Vágólapra másolva!

A játékvezetők a négy nap során előbb alapos orvosi vizsgálaton estek át, ahol a szív- és veseműködés, valamint a vérnyomás mellett a látásukat és hallásukat is tesztelték. Ezt követték az elméleti tesztek, szabályismeret mellett angoltudásukról is számot adtak.

A fizikai felmérés két részből állt: előbb hatszor 40 métert kellett futniuk, minden alkalommal 6,2 másodpercen belül, majd változó iramban kellett 150 métert futniuk, amit utána 50 méter séta követett, de a szünet egyszer sem lehetett fél percnél hosszabb. Ezt húszszor kellett megismételni.

A belga Frank de Bleeckere futás közben izomhúzódást szenvedett, a venezuelai Carlos Batres pedig keresztszalag-sérülése miatt kihagyta a fizikai felmérést. Mindketten április 18-21. között az asszisztensek edzőtáborában pótolhatják mulasztásukat.

Azok, akik március 31-én bekerülnek a kiválasztottak közé még nem érezhetik biztos világbajnoki résztvevőnek magukat. Ezúttal első alkalommal minden játékvezetőnek meg kellett neveznie három asszisztenst, akivel együtt szeretne dolgozni a vb-n.

Csak az a bíró kap megbízást a tornán, akinek legalább két asszisztense is megfelelő eredménnyel teljesít az elméleti és fizikai teszten.