Kahn cserekapusként is vállalja a vb-szereplést

Vágólapra másolva!
Oliver Kahn hétfőn sajtótájékoztatón bejelentette, hogy cserekapusként is vállalja a részvételt a hazai válogatottban a nyári németországi labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Nagyon rosszulesett Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány döntése, de a sikeres vb-szereplés érdekében félre kell tenni az egyéni sérelmeket, felül kell emelkedni ezen a helyzeten" - mondta a Bayern München 36 éves hálóőre. "Úgy érzem, a válogatottnak a kispadon is szüksége van rám."

Klinsmann pénteken hozta nyilvánosságra döntését, mely szerint a világbajnokságon az Arsenalban hetek óta kiváló formában védő Jens Lehmann áll majd a nemzeti együttes kapujában.

Ezt követően a német csapat korábbi kiváló kapusai közül Toni Schumacher és Uli Stein is azt javasolta Kahnnak - aki 84 meccsen állt a német kapuban -, hogy mondja le a válogatottságot.

Klinsmann örömmel fogadta a hálóőr döntését: "Oliver elhatározása a sportemberi nagyságát mutatja. Tudására, tapasztalatára óriási szüksége van a csapatnak, és a pályán kívül is nagyon sokat tud segíteni."