Matthäus nem sok esélyt ad a németeknek

Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szerint a német labdarúgó-válogatott a nyolcaddöntőben kiesik a június 9-én kezdődő hazai rendezésű világbajnokságon. 
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki játékosként 1990-ben világbajnoki címet nyert a német nemzeti együttessel, egy sajtóbeszélgetésen nyilatkozott a házigazdák esélyeiről.

"Ha a nyolc közé jutásért összekerülünk a svédekkel vagy az angolokkal, nincs esélyünk a továbbjutásra, mert ők előttünk járnak" - mondta Matthäus. "Tudomásul kell venni, hogy a német válogatott nincs ott a világ tíz legjobb csapata között. Óriási csoda lenne, ha bejutnánk a döntőbe."

Matthäus szerint Klinsmann a világbajnokság után mindenképpen átadja a helyét másnak. "Ha megnyeri a világbajnokságot a német válogatott, akkor Jürgent hősként ünneplik majd új hazájában, az Egyesült Államokban, és esze ágában sem lesz visszajönni Németországba. Amennyiben az én jóslatom válik valóra, és nem jutunk be a nyolc közé sem, akkor a Klinsmann által kialakított rendszer megbukik, vagyis a szakvezetőnek nincs keresnivalója a nemzeti együttes élén."

A keret összetételével kapcsolatban Matthäusnak az a véleménye, hogy a védelem a korábbinál stabilabb lehet, ha a Bayer Leverkusen rutinos játékosa, Jens Nowotny is bekerül a csapatba, ugyanakkor úgy véli, teljesítménye alapján Mehmet Schollnak, a Bayern München 38 éves középpályásának is ott lenne a helye a válogatottban.

"Klinsmann egyetlen korábbi sérelmét sem felejti el, ezért nem lehet Mehmet vb-résztvevő" - jelentette ki Matthäus.