Társoldalunk:

Sokkolta a lengyeleket Janas vb-kerete

2006.05.16. 12:51

Hatalmas felzúdulás fogadta Lengyelországban, hogy többek között Jerzy Dudek is kimaradt a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságra készülő labdarúgó-válogatott hétfőn közzétett 23-as keretéből.

"Pawel Janas szövetségi kapitány mindenkit meglepett, néhány nevezése egyenesen sokkoló. De lehet, hogy mégis van ebben az őrületben valami rendszer?" - veti fel a Przeglad Sportowy című napilap. Hasonlóan filozofál a Dziennik is: "Ez valami hagymázas álom, vagy egy próféta látomása?" A Rzeczpospolita mindenesetre leszögezi: "Janas nem fél kockáztatni. A kihagyott Jerzy Dudek, Tomasz Klos, Tomasz Frankowski és Tomasz Rzaszy négyesből azonban végső soron csak Dudeknek lehet oka panaszra."

Az FC Liverpool kapusa - aki a legutóbbi idényben jobbára a kispadot koptatta - csakugyan megrökönyödött a döntésen: "Ez valami áprilisi tréfa? Janas még csak nem is szólt nekem, csak a tévéből tudtam meg, hogy nem mehetek a vb-re. Nagyon el vagyok keseredve."

Maga a szakvezető érdekes magyarázattal szolgált Dudek mellőzését illetően: közölte, hogy tiszteletből hagyta ki őt a keretből, mert nem akarta megbántani azzal, hogy csak második számú hálóőrként alkalmazza...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK