Rooney kihagyja a futballcsúcs elejét

Vágólapra másolva!
Biztossá vált, hogy Wayne Rooney, az angol labdarúgó-válogatott klasszisa kihagyja a június 9-én kezdődő németországi világbajnokság első szakaszát.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi vizsgálatok kimutatták, hogy a 20 éves csatár - aki lábközépcsonttörése után lábadozik - szépen gyógyul ugyan, ám állapota még korántsem tökéletes, így június 14-ig - öt nappal a torna kezdete és négy nappal Anglia Paraguay elleni nyitómérkőzése után - biztosan nem léphet pályára.

Ekkor végzik el a - tervek szerint utolsó - CT-vizsgálatot a fiatal futballistán, aki így valószínűleg még a Trinidad és Tobago elleni második csoportmérkőzésen sem lép pályára.

"Beszéltem Sir Alex Fergusonnal, szerencsére rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott az MU szakvezetője és nagyon remélem, hogy Wayne ott lehet velünk a világbajnokságon, hiszen ez sokat jelentene a fiúknak" - nyilatkozta Sven-Göran Eriksson, az angolok svéd szövetségi kapitánya.

A Vörös Ördögök támadója - aki április 29-én, a Chelsea-vel vívott bajnoki mérkőzésen dőlt ki a sorból - először minden bizonnyal Svédország ellen bizonyíthat majd június 20-án.