Lemondott a togói kapitány

Vágólapra másolva!
Járandóságok, prémiumok körüli nézetkülönbség miatt a labdarúgó-világbajnokság másnapján, a hajnali órákban lemondott posztjáról Otto Pfister a G csoportban szereplő togói válogatott német szövetségi kapitánya. Pénteki bejelentés szerint Kodjovi Mawuena, Pfister korábbi pályaedzője veszi át meghatározatlan ideig a csapat irányítását.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi szövetség (FIFA) által az afrikai csapat mellé rendelt szóvivő arról számolt be, hogy Pfister éjszaka tárgyalt Rock Gnassingbével, a togói szövetség vezetőjével, majd két óra tájban benyújtotta lemondását. A hírt Gnassingbe megerősítette, mondván "elment".

"Sajnálatos, hogy így alakultak a dolgok, ugyanis Pfister jó munkát végzett az együttes élén" - reagált a történtekre a csapatorvos Joachim Schubert. A játékosok fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért pedig 15 ezret. A nyugat-afrikai ország szövetségének álláspontja szerint az igény eltúlzott volt. Pfister június 10-ig várta a megoldást.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lép a helyére, illetve ki váltja a szintén távozott segítőjét, Piet Hamberget. Hírügynökségi jelentések alapján nem kizárt hogy a 68 éves szakember, a pályaedzőjével együtt meggondolja magát, feltéve, ha a másik oldalon kompromisszum készség mutatkozik.

"Könnyes szemmel jelentette be nekünk a hírt. Le voltunk taglózva, nem számítottunk erre" - mesélte Thomas Dossévi, aki játékostársai véleményét is megfogalmazva azt mondta, reméli, Pfister megváltoztatja döntését.

A togói csapat a Koreai Köztársaság, Svájc és Franciaország válogatottjával szerepel együtt a G csoportban. Első mérkőzésén az ázsiai alakulattal találkozik kedden.