Társoldalunk:

A franciák már nem hibázhatnak

2006.06.17. 23:59

A vasárnapi játéknapon leginkább az első fellépésén hatalmas csalódást okozott franciák lesznek az érdeklődés középpontjában, akiknek a Koreai Köztársaság válogatottja ellen kellene javítaniuk, ami nem tűnik egyszerűen. De vasárnap pályára lép a címvédő brazil csapat is, mégpedig a csoport másik győztese Ausztrália ellen, a két vesztes, Japán és Horvátország pedig a versenyben maradásért küzdhet.

A két utóbbi gárda közül a japánok álltak közelebb a győzelemhez, hiszen még a 82. percben is vezettek Ausztrália ellen, végül mégis 3-1-es vereséget szenvedtek, és a válogatott brazil szövetségi kapitánya, Zico kapott is hideget-meleget a japán közvéleménytől.

A szakvezető mindenesetre most úgy döntött, hogy alaposan átszervezi csapatát: az első találkozón látott 3-5-2 helyett 4-4-2-ben szerepelteti együttesét, és két új embert is harcba küld: a védelem jobb oldalán Kadzsi Akira szerepel majd, aki Ausztrália ellen sérülés miatt hiányzott, a középpályára pedig bekerül Ogaszavara Micuo - őt az első meccsen taktikai okokból mellőzte Zico. Ebben a játékrendszerben (amely leginkább a brazilokéhoz hasonlítható) a két szélsőhátvéd rengeteget megy előre - kérdés, hogy Kadzsi és Alex képes lesz-e a védekező feladatát is ellátni.

A horvátoknál az összeállításban semmilyen változás nem várható a brazilok elleni találkozóhoz képest, ami azt jelenti, hogy a selecao ellen az első félidőben kényszerűségből lecserélt csapatkapitány, Niko Kovac felépült, és vállalni tudja a játékot. Zlatko Kranjcar a csatársorban várhatóan megint Ivan Klasnicnak szavaz bizalmat Dado Prso partnereként annak ellenére, hogy Klasnic a brazilok ellen bizony nem villogott - igaz, a helyére behozott Ivica Olic sem. A védelemben helyet kapó Dario Simicnek ez lesz a 82. válogatottsága horvát színekben, ami azt jelenti, hogy megdönti Robert Jarni rekordját.

A várható kezdőcsapatok:
Japán: Kavagucsi - Kadzsi, Mijamoto, Nakazava, Alex - Ogaszavara, Nakata H., Fukunisi, Nakamura - Takahara, Janagiszava.
Horvátország: Pletikosa - Simic, R. Kovac, Simunic - Srna, Tudor, N. Kovac, N. Kranjcar, Babic - Klasnic, Prso.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK