Társoldalunk:

Svédország vagy Trinidad vígad

2006.06.19. 23:45

A kedden pályára lépő nyolc válogatott közül három már biztosan nem játszhat a legjobb 16 között, három pedig már kiharcolta a továbbjutást a csoportjából, igazán nagy tétje tehát csak Trinidad és Tobago, valamint Svédország számára lesz az összecsapásoknak. De mivel az sem mindegy, hogy egy csapat első vagy második helyen megy tovább a kvartettből, így a házigazda németeknek sem ártana nyerniük Ecuador ellen.

Az A csoportban az már bizonyos, hogy a német és az ecuadori nemzeti tizenegy végez az első két helyen, csak azt nem tudni, hogy melyik lesz a csoportelső - márpedig ez egyáltalán nem mindegy. Amelyik gárda ugyanis az élen végez, az valószínűleg elkerüli Angliát (amennyiben a háromoroszlánosok megnyerik a B csoportot), márpedig az angolokkal azért a germánok nem szívesen találkoznának ilyen korai fázisban.

Éppen ezért a Nationalelf nem teheti meg, hogy tartalékol az ecuadoriak ellen, ugyanis a dél-amerikai gárdának jelenleg jobb a gólkülönbsége, így a németek csak egy győzelemmel előzhetik meg őket. Ennek megfelelően az újabb sárga lap esetén a nyolcaddöntőt kihagyni kénytelen Michael Ballack is ott lesz a kezdők között, a kisebb sérüléssel bajlódó Christoph Metzelder helyett viszont várhatóan Robert Huth játszik majd a védelem tengelyében, a jobb oldali középpályás pedig nem Bernd Schneider, hanem Tim Borowski lesz.

Az ecuadoriaknál viszont már valószínűbb, hogy Luis Suárez szövetségi kapitány kihagy pár olyan futballistát, akiknek már van sárga lapjuk. Az eltiltás veszélye öt játékost veszélyeztet: a kapus Cristián Morát, a középhátvéd Iván Hurtadót, a jobbhátvéd Ulises de la Cruzt, és a középpályás Edison Méndezt és Segundo Castillót - az előzetes hírek szerint közülük senki nem lesz ott a kezdők között.

A kapuban így Edwin Villafuerte áll, a védelembe bekerül a mindkét korábbi mérkőzésen becserélt Jorge Guagua és Paul Ambrossi, a középpályán pedig Marlon Ayoví, Patricio Urrutia és Cristián Lara kaphat játéklehetőset. A kétgólos támadó, Carlos Tenorio sérülés miatt hiányozhat, őt a Costa Rica ellen ugyancsak betalált Iván Kaviedes pótolhatja.

A várható kezdőcsapatok:
Németország: Lehmann - Friedrich, Huth, Mertesacker, Lahm - Borowski, Frings, Ballack, Schweinsteiger - Podolski, Klose.
Ecuador: Villafuerte - Reasco, Guagua, Espinoza, Ambrossi - E. Tenorio, Ayoví, Lara, Urrutia - Kaviedes, Delgado.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK