Társoldalunk:

Ukrajna javítana, Spanyolország folytatná

2006.06.19. 8:29

Hétfőn befejeződik a második csoportkör a világbajnokságon, és több fontos kérdésre is választ kaphatunk. Kiderül, hogy az ukránok valóban olyan gyengék, a spanyolok pedig tényleg olyan jók-e, mint az első meccsükön láttuk; hogy a szaúdiak és a tunéziaiak csak egymás ellen voltak-e képesek eredményesen futballozni; és legfőképpen az, hogy a togóiak egyáltalán hajlandóak-e pályára lépni Svájc ellen - mert egy nappal a meccs előtt még ez is bizonytalan volt.

Mint ismeretes, az afrikai egyesületnél nem a legideálisabban telt a közvetlen előkészület: a focisták több edzést is kihagytak, ezzel jelezve elégedetlenségüket amiatt, hogy nem tudtak megegyezni a szövetséggel a prémium nagyságát illetően. Erre aztán a szakvezető, Otto Pfister lemondott, majd egy nappal a koreaiak elleni találkozó előtt visszatért. Ehhez képest a togóiak még helyt is álltak, csak 2-1-re kaptak ki az ázsiai együttestől.

A balhé azonban ezzel nem ért véget: Pfister egyrészt kijelentette, hogy bepereli a togói szövetség egyik tagját, mert alkoholistának és árulónak nevezte, másrészt, mint kiderült, a prémiumokról még mindig nem született döntés. Ezt onnan tudni, hogy a togóiak vasárnap nem hagyták el időben a wangeni edzőtáborukat, hogy az előzetes tervek szerint elutazzanak a Svájc elleni mérkőzés színhelyére, Dortmundba. Végül a FIFA-nak kellett beavatkoznia, és a nemzetközi szövetség meggyőzte a focistákat, hogy maguknak is rosszat tennének, ha nem játszanának.

Hogy a futballról is essen szó, Togo a helvétek ellen nem számíthat az első meccsen kiállított csapatkapitányára, Jean-Paul Abalóra, a balhátvéd Ludovic Assemoassa pedig sérülés miatt nem játszhat, így várhatóan Bayer Leverkusen tartalékcsapatában szereplő Assimiou Touré, illetve Kuami Agboh kerülhet be a kezdők közé.

A svájciak a franciák ellen elsősorban a védekezésre koncentráltak, és sikerült is elérniük céljukat, hiszen pontot szereztek a gallok ellen, ám Togo ellenében már bátrabban kell játszaniuk. Ennek ellenére Köbi Kuhn mester várhatóan nem változtat a kezdő tizenegyen, és a svájciak ugyanúgy 4-4-2-ben fociznak majd.

A várható kezdőcsapatok:
Togo: Agassa - Tchangai, Nibombe, Toure, Agboh - Dossevi, Maman, Romao, Forson - Kader, Adebayor. Szövetségi kapitány: Pfister.
Svájc: Zuberbühler - P. Degen, Senderos, Müller, Magnin - Wicky, Vogel, Cabanas, Barnetta - Frei, Streller.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK